Зелена салата
1. Подредете слайсовете прошуто  в тавичка, постлана с хартия за печене и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.
2. За дресинга обелете и нарежете лука на много ситно. Запържете го в тиган с 0.5 с.л. зехтин., до омекване. В купа смесете горчицата, меда и двата вида оцет. Добавете запържения лук и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Опитайте на вкус. Добавете олиото на тънка струйка, като разбивате енергично.
3. Отрежете твърдите краища на аспержите. Бланширайте аспержите в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути. След като ги прецедите, веднага ги сложете в купа с леденостудена вода, за да запазят цвета си. Нарежете аспержите на четвъртинки, по дължина.
4. Измийте и подсушете шушулките грах. Нарежете всяка шушулка на две, по дължина.
5. В дълбоки чинии подредете аспержи, шушулки грах, листа зелена салата. Поръсете с предварително захечени и нарузани бадеми. Полейте с дресинг. По средата поставете няколко слайса прошуто.

Продукти

  • 4 слайса прошуто 1 връзка аспержи 250 г сладък грах 1 маруля 70 г пармезан 50 г бадемиЗа дресинга:50 мл олио 0.5 глава червен лук 1 ч.л. дижонска горчица 1 ч.л. мед 1 ч.л. ябълков оцет 3 ч.л. оцет от шери сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички