Предаване: Гурме за всеки денГледайте в: Събота, 24 октомври от 21:00 | Събота, 24 октомври от 21:30

Начин на приготвяне:

1. Поставете предварително почистения и измит зелен фасул в тенджера с вряща подсолена вода. Изчакайте водата отново да заври и прехвърлете зеления фасул в куп със студена вода и лед, за да запази цвета си. След 1 минута го извадете като го отцедите добре.

2. За дресинга смесете в купа висококачествен и дълго отлежал балсамов оцет с настърганата скилидка чесън. Добавете зехтина на тънка струйка, като разбърквате енергично.

3. Залейте бланширания зелен фасул с дресинга и го разбъркайте много добре.

4. В блендер или кухненски робот сипете крем фреш, течната сметана и начупеното козе сирене. Овкусете със сол, черен пипер и сушена мента. Разбийте до гладка и кремообразна смес.

5. На дъното на дълбока чиния разстелете от млечния мус и върху него поставете зелен фасул.

Продукти

  • 3 шепи тънък зелен боб
  • 200 г крем фреш или заквасена сметана
  • 1 с.л. течна пълномаслена сметана
  • 100 г меко козе сирене
  • 1/2 ч.л. сушена мента
  • сол и черен пипер
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин

Свързани рецепти