Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Желе от зеленчуци

категория 0/5
1.За бульона сипете водата в тенджера. Добавете нарязаните на едро лук, чесън и морков, както и дафиновия лист. Варете 30 минути.
2. Сварете яйцата за 10 минути.
3. Накиснете листата желатин в купа със студена вода за 10 минути, като отделите листата един от друг.
3. Прецедете бульона и го върнете на котлона. Добавете рибен сос, малко лимонов сок и овкусете със сол и черен пипер. Добавете изтисканите набъбнали листа желатин. Разбъркайте докато те се разтопят.
4. Намажете с олио силиконова форма за кекс. На дъното и нарежете див лук. Върху него разпределете парченца пушена пъстърва, като оставите 1/3 от количеството за украса.
5. Прецедете царевицата от консерва и я отцедете много добре. Разпределете я във формата. Подредете целите обелени яйца на равно разстояние едно от друго. Разпределете нарязана на кубчета червена чушка. Отгоре разпръснете черните маслини, а върху тях и зелените - те могат да бъдат пълнени с бадем или чушка по желание. Разрежете краставицата по дължина, отстранете семките и нарежете на кубчета. Разпределете ги във формата. залейте всички продукти с желирания бульон. След като сместа изстине, я поставете в хладилник за 4 часа.
6. За муса от риба тон прецедете рибата от консерва и я сложете в кухненски робот. Добавете майонезата, маскарпонето и каперсите. Овкусете със сол и черен пипер. Разбийте до хомогенност. Прехвърлете муса в шприц с назъбен накрайник.
7. Извадете стегналото се желе от формата върху поднос с легло от листа рукола. Украсете с розички от мус от риба тон, чери домати, пушена пъстърва и още рукола.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Филипа Гомеш