Желе от зеленчуци

Желе от зеленчуци

Начин на приготвяне:

1.За бульона сипете водата в тенджера. Добавете нарязаните на едро лук, чесън и морков, както и дафиновия лист. Варете 30 минути.
2. Сварете яйцата за 10 минути.
3. Накиснете листата желатин в купа със студена вода за 10 минути, като отделите листата един от друг.
3. Прецедете бульона и го върнете на котлона. Добавете рибен сос, малко лимонов сок и овкусете със сол и черен пипер. Добавете изтисканите набъбнали листа желатин. Разбъркайте докато те се разтопят.
4. Намажете с олио силиконова форма за кекс. На дъното и нарежете див лук. Върху него разпределете парченца пушена пъстърва, като оставите 1/3 от количеството за украса.
5. Прецедете царевицата от консерва и я отцедете много добре. Разпределете я във формата. Подредете целите обелени яйца на равно разстояние едно от друго. Разпределете нарязана на кубчета червена чушка. Отгоре разпръснете черните маслини, а върху тях и зелените - те могат да бъдат пълнени с бадем или чушка по желание. Разрежете краставицата по дължина, отстранете семките и нарежете на кубчета. Разпределете ги във формата. залейте всички продукти с желирания бульон. След като сместа изстине, я поставете в хладилник за 4 часа.
6. За муса от риба тон прецедете рибата от консерва и я сложете в кухненски робот. Добавете майонезата, маскарпонето и каперсите. Овкусете със сол и черен пипер. Разбийте до хомогенност. Прехвърлете муса в шприц с назъбен накрайник.
7. Извадете стегналото се желе от формата върху поднос с легло от листа рукола. Украсете с розички от мус от риба тон, чери домати, пушена пъстърва и още рукола.

Продукти

За бульона:

  • 750 мл вода
  • 1 морков
  • 0.5 глава лук
  • 1 дафинов лист
  • 1 скилидка чесън

За желето:

  • 3 с.л. рибен сос
  • сол и черен пипер
  • 10 листа желатин
  • 100 г пушена пъстърва
  • 2 консерви царевица
  • 5 яйца
  • 1 червена чушка
  • 1 ч.ч. черни маслини без костилки
  • 1 ч.ч. зелени маслини без костилки
  • 1 краставица

За муса:

  • 2 консерви риба тон
  • 0.5 ч.ч. майонеза
  • 0.5 ч.ч. маскарпоне
  • 2 с.л. каперси
  • 1 връзка див лук
  • сол и черен пипер
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 100 г рукола
  • 250 г чери домати

Свързани рецепти