Желе от тиква
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Обелете тиквата и я нарежете на малки парчета. Сложете я в тенджера и добавете захарта и водата. Варете тиквата докато омекне.
2. Накиснете желатина в студена вода за 10-15 минути.
3. Дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте тиквата. Добавете набъбналия желатин и разбъркайте.
4. Пресипете сместа в плитък съд и щом изстине, я сложете в хладилник за 4-5 часа.
5. Нарежете желето на малки правоъгълни парчета и сервирайте с плодов сироп и заквасена сметана или сладолед.
2. Накиснете желатина в студена вода за 10-15 минути.
3. Дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте тиквата. Добавете набъбналия желатин и разбъркайте.
4. Пресипете сместа в плитък съд и щом изстине, я сложете в хладилник за 4-5 часа.
5. Нарежете желето на малки правоъгълни парчета и сервирайте с плодов сироп и заквасена сметана или сладолед.
Продукти
- 1 парче тиква 150 г захар 750 мл вода 3 листа желатин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска