Желе от шампанско
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. Накиснете желатина в купа със студена вода за 10-15 минути.
2. Сипете шампанското в тенджерка. Добавете водката, захарта и сиропа. Разбъркайте на умерен огън, докато захарта се разтопи. Сместа не трябва да завира.
3. Изтискайте желатина и го добавете в тенджерката. Разбъркайте докато той се разтопи.
4. На дъното на високи стъклени чаши за шампанско подредете няколко малини и 1-2 нарязани на парченца ягоди. Оберете пяната от повърхността на топлата смес с шампанско и разлейте внимателно по чашите. Оберете отново пяната по повърхността на чашите. Пуснете по още 2-3 малинки във всяко желе.
5. Поставете чашите в хладилник докато желете се стегне.
2. Сипете шампанското в тенджерка. Добавете водката, захарта и сиропа. Разбъркайте на умерен огън, докато захарта се разтопи. Сместа не трябва да завира.
3. Изтискайте желатина и го добавете в тенджерката. Разбъркайте докато той се разтопи.
4. На дъното на високи стъклени чаши за шампанско подредете няколко малини и 1-2 нарязани на парченца ягоди. Оберете пяната от повърхността на топлата смес с шампанско и разлейте внимателно по чашите. Оберете отново пяната по повърхността на чашите. Пуснете по още 2-3 малинки във всяко желе.
5. Поставете чашите в хладилник докато желете се стегне.
Продукти
- 8 листа желатин 500 мл шампанско 50 мл водка 150 г захар 50 мл сироп от ягоди шепа пресни малини шепа пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол