Желе от шампанско
1. Накиснете желатина в купа със студена вода за 10-15 минути.
2. Сипете шампанското в тенджерка. Добавете водката, захарта и сиропа. Разбъркайте на умерен огън, докато захарта се разтопи. Сместа не трябва да завира.
3. Изтискайте желатина и го добавете в тенджерката. Разбъркайте докато той се разтопи.
4. На дъното на високи стъклени чаши за шампанско подредете няколко малини и 1-2 нарязани на парченца ягоди. Оберете пяната от повърхността на топлата смес с шампанско и разлейте внимателно по чашите. Оберете отново пяната по повърхността на чашите. Пуснете по още 2-3 малинки във всяко желе.
5. Поставете чашите в хладилник докато желете се стегне.

Продукти

  • 8 листа желатин 500 мл шампанско 50 мл водка 150 г захар 50 мл сироп от ягоди шепа пресни малини шепа пресни ягоди

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички