Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Зеландски кифлички

категория 5/5
1. Изсипете част от брашното върху плота и направете в него кладенче. Вътре в него начупете маята, изсипете захарта и добавете вода. Солта посипете върху борда от брашно, а не върху маята и започнете да обърквате съставките в кладенчето. Добавете и яйцето и продължете бъркането на кашичката в кладенчето. Постепенно започнете да включвате и брашното. А след това добавете и останалото брашно. Когато оформите тесто, сложете и маслото, което е меко, но е стояло в хладилник. Омесете хубаво тестото така, че краищата му да се съберат. При нужда добавяйте брашно.
2. Щом тестото е готово и напълно гладко, го оформете като пръчка и я разделете на 10 парчета. Всяко парче направете на топка с помощта на дланта си. Наредете топките върху тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат, т.е. да удвоят обема си.
3. Вземете една топка и месете няколко минути. След това я разточете на дълга пръчка.
4. В чиния смесете фина кафява захар и канела. С мокри ръце хванете пръчката и я оваляйте хубаво в кафявата смес. След това я увийте около четирите си пръста на едната ръка, а крайчето мушнете в дупката. Така се оформят като кифлички всички топки. Ако в някакъв момент плота започне да лепне много, посипете малко брашно.
5. Печете кифличките в предварително загрята на 220 градуса фурна за 5-7 минути. Извадете тавата с изпечените кифли и я обърнете върху плота. Подредете кифличките в чиния така обърнати.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване: