Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 200 градуса.
2. Смесете водата, зехтина и солта. Постепенно добавете 150 г брашно, като разбърквате. Получава се много меко тесто, което не лепне, заради зехтина в него. Ако все пак ви се стори прекалено меко, добавете още 20 г брашно.
3. Омесете тестото много добре. Трябва да стане гладко и еластично. Оставете го на стайна температура да отлежи за 20 минути.
4. За дипа намачкайте авокадото заедно с нарязания на ситно чесън, сок от лайм и сиренето . Овкусете със сол.
5. Разстелете тестото на много тънък правоъгълник върху лист хартия за печене, с ръце.
6. Върху тестото разпределете червения лук, нарязан на тънки полумесеци, и поръсете с мак и сусам.
7. Пренесете тестото заедно с хартията в правоъгълна тава. Нарежете го на квадрати, а след това на триъгълници., с помощта на остър нож или нож за пица.
8. Изпечете крекерите до златисто за 10 минути. Поднесете ги с дипа.

Продукти

За крекерите:

  • 150 г брашно
  • 50 мл вода
  • 50 мл зехтин
  • 0.5 ч.л. сол
  • 0.5 глава червен лук
  • сусам
  • маково семе

За дипа:

  • 1 авокадо
  • 100 г крем-сирене
  • 1 скилидка чесън
  • 0.5 лайм
  • сок
  • сол на вкус

Свързани рецепти