Предаване: Сладкишите на Франсишко МорейраГледайте в: Петък, 23 октомври от 03:30 | Петък, 23 октомври от 03:55

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сипете меда, кафявата захар и водата. Разбъркайте и оставете сместа да кипне. Дръпнете от огъня.

2. В купа смесете овесените ядки, семената от чиа, от мак, от лен. Доавете филираните бадеми, слънчогледовите семки, счуканите какаови зърна и нарязаните на ситно сушени кайсии. Разбъркайте и добавете сиропа с мед. Разбъркайте добре сместа, до хомогенност.

3. Разделете сместа на три равни части. Всяка част поставете върху лист прозрачно фолио и я оформете на тънко руло. Завийте рулата здраво и ги поставете във фризер за 2-3 минути.

4. Извадете рулата, развийте фолиото и нарежете всяко на три равни парчета. Подредете барчетата в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 165 градуса 10 минути.

5. През това време начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Изрежете триъгълно парче хартия за печене и го завийте във формата на конус. Сипете разтопен шоколад в него и отрежете края му тънко. Поръсете барчетата с тънки ленти разтопен шоколад.

Продукти

65 г акациев мед

110 г кафява захар

30 мл вода

100 г овесени ядки

100 г филирани бадеми

25 г ленено семе

25 г семена от чиа

25 г маково семе

35 г белени слънчогледови семки

40 г какаови зърна

50 г сушени кайсии

60 г натурален шоколад

Свързани рецепти