1. В тенджерка сипете меда, кафявата захар и водата. Разбъркайте и оставете сместа да кипне. Дръпнете от огъня.

2. В купа смесете овесените ядки, семената от чиа, от мак, от лен. Доавете филираните бадеми, слънчогледовите семки, счуканите какаови зърна и нарязаните на ситно сушени кайсии. Разбъркайте и добавете сиропа с мед. Разбъркайте добре сместа, до хомогенност.

3. Разделете сместа на три равни части. Всяка част поставете върху лист прозрачно фолио и я оформете на тънко руло. Завийте рулата здраво и ги поставете във фризер за 2-3 минути.

4. Извадете рулата, развийте фолиото и нарежете всяко на три равни парчета. Подредете барчетата в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 165 градуса 10 минути.

5. През това време начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Изрежете триъгълно парче хартия за печене и го завийте във формата на конус. Сипете разтопен шоколад в него и отрежете края му тънко. Поръсете барчетата с тънки ленти разтопен шоколад.

Продукти

  • 65 г акациев мед
  • 110 г кафява захар
  • 30 мл вода
  • 100 г овесени ядки
  • 100 г филирани бадеми
  • 25 г ленено семе
  • 25 г семена от чиа
  • 25 г маково семе
  • 35 г белени слънчогледови семки
  • 40 г какаови зърна
  • 50 г сушени кайсии
  • 60 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички