Зърнени барчета с какао
Рецепта от: Франсишко Морейра
1. В тенджерка сипете меда, кафявата захар и водата. Разбъркайте и оставете сместа да кипне. Дръпнете от огъня.
2. В купа смесете овесените ядки, семената от чиа, от мак, от лен. Доавете филираните бадеми, слънчогледовите семки, счуканите какаови зърна и нарязаните на ситно сушени кайсии. Разбъркайте и добавете сиропа с мед. Разбъркайте добре сместа, до хомогенност.
3. Разделете сместа на три равни части. Всяка част поставете върху лист прозрачно фолио и я оформете на тънко руло. Завийте рулата здраво и ги поставете във фризер за 2-3 минути.
4. Извадете рулата, развийте фолиото и нарежете всяко на три равни парчета. Подредете барчетата в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 165 градуса 10 минути.
5. През това време начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Изрежете триъгълно парче хартия за печене и го завийте във формата на конус. Сипете разтопен шоколад в него и отрежете края му тънко. Поръсете барчетата с тънки ленти разтопен шоколад.
Продукти
- 65 г акациев мед
- 110 г кафява захар
- 30 мл вода
- 100 г овесени ядки
- 100 г филирани бадеми
- 25 г ленено семе
- 25 г семена от чиа
- 25 г маково семе
- 35 г белени слънчогледови семки
- 40 г какаови зърна
- 50 г сушени кайсии
- 60 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер