1. В голям тиган разтопете маслото заедно с половината зехтин на умерена температура. Сложете предварително почистените гъби кладница (по-големите може да накъсате) и ги притиснете към дъното. Гответе докато станат златисти. Обърнете от другата страна и притиснете отново. Добавете нарязаната на тънки филийки скилидка чесън и овкусете с двата вида пушен червен пипер, сол и черен пипер. Ако тиганът ви не е достатъчно голям, пържете гъбите на порции. Прехвърлете гъбите в купа.

2. Сипете останалия зехтин в тигана и запържете в него нарязаните на ленти листа кейл за около 3-4 минути. Поръсете с черен пипер и разбъркайте. Добавете кейла при гъбите.

3. Затоплете предварително сварения зърнен микс. Дръпнете от огъня и добавете нарязаните на ситно магданоз и копър, както и лимоновия сок. Разбъркайте.

4. Разпределете зърнения микс в чинии, а върху него сместа от гъби и кейл. Гарнирайте със заквасена сметана и поръсете с пушен червен пипер.

Продукти

  • 30 г безсолно масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 600 г гъби кладница
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. пушен лют червен пипер и пушен сладък червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 320 г кейл
  • 500 г сварен зърнен микс (перлен ечемик, киноа, лимец и др.)

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички