1. Почистете и нарежете червения лук на кръгчета. Запържете го в голям тиган с 1-2 с.л. зехтин. Добавете захарта, стафидите, оцета и дафиновите листа. Оставете го да къкри на слаб огън около 15-20 минути, като го разбърквате от време на време.
  2. Дръпнете лука от огъня и поръсете със сушено червено цвекло за подсилване на цвета. Разбъркайте и оставете да изстине.
  3. Почистете и филетирайте заргана, като оставите главите. Разтворете филетата като „книга“. Добре подсушете филетата и ги поръсете със сол. Завийте всяко филе на руло и захванете с клечка за зъби.
  4. Овайляйте рулцата в брашно и ги изпържете в тиган с горещо олио, до бледо златисто. Извадете рулцата върху кухненска хартия.
  5. На дъното на стъклена тавичка подредете малко от маринования лук. Върху него подредете рибата и залейте с останалата марината. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник.
  6. 6. Сервирайте рулца от зарган с малко маринован лук.


Продукти

  • 1 кг зарган
  • 1 кг червен лук
  • 500 мл домашен оцет
  • 150 г стафиди
  • 50 г захар
  • 3 бр. дафинови листа
  • 1 с.л. сушено червено цвекло на прах
  • 500 г брашно
  • 1 литър олио за пържене
  •  сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички