Жарено говеждо с чесън и бял боб

Жарено говеждо с чесън и бял боб

Начин на приготвяне:

1. Прецедете боба от консервата. Нарежете чесъна на тънки филийки.
2. Загрейте тиган и сипете 2 с.л. зехтин в него. Запържете чесъна заедно с листенцата розмарин на ниска температура, за кратко. Добавете боба и разбъркайте. Овкусете с настърган хрян или паста от хрян и лимонов сок и дръпнете съда от огъня.
3. Вземете пържоли от телешко контрафиле. Начукайте ги между два листа хартия за печене докато се изтънят. Поръсете ги със сол и черен пипер от двете им страни.
4. Загрейте хубаво тиган. Поставете пържолите - две по две или една по една. Щом започнат да излизат соковете от месото от горната страна на пържолата, обърнете я от другата страна. Оставете пържолите да си починат 10 минути.
5. Сервирайте пържола с чеснов боб и прясна рукола.

Продукти

  • 4 телешки пържоли
  • 400 г бял боб
  • 6 скилидки чесън
  • 5 стръка розмарин
  • 1 ч.л. настърган хрян
  • 1 с.л. лимонов сок
  • сол и черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • рукола

Свързани рецепти