Начин на приготвяне:
1. Прецедете боба от консервата. Нарежете чесъна на тънки филийки.
2. Загрейте тиган и сипете 2 с.л. зехтин в него. Запържете чесъна заедно с листенцата розмарин на ниска температура, за кратко. Добавете боба и разбъркайте. Овкусете с настърган хрян или паста от хрян и лимонов сок и дръпнете съда от огъня.
3. Вземете пържоли от телешко контрафиле. Начукайте ги между два листа хартия за печене докато се изтънят. Поръсете ги със сол и черен пипер от двете им страни.
4. Загрейте хубаво тиган. Поставете пържолите - две по две или една по една. Щом започнат да излизат соковете от месото от горната страна на пържолата, обърнете я от другата страна. Оставете пържолите да си починат 10 минути.
5. Сервирайте пържола с чеснов боб и прясна рукола.
2. Загрейте тиган и сипете 2 с.л. зехтин в него. Запържете чесъна заедно с листенцата розмарин на ниска температура, за кратко. Добавете боба и разбъркайте. Овкусете с настърган хрян или паста от хрян и лимонов сок и дръпнете съда от огъня.
3. Вземете пържоли от телешко контрафиле. Начукайте ги между два листа хартия за печене докато се изтънят. Поръсете ги със сол и черен пипер от двете им страни.
4. Загрейте хубаво тиган. Поставете пържолите - две по две или една по една. Щом започнат да излизат соковете от месото от горната страна на пържолата, обърнете я от другата страна. Оставете пържолите да си починат 10 минути.
5. Сервирайте пържола с чеснов боб и прясна рукола.
Продукти
- 4 телешки пържоли
- 400 г бял боб
- 6 скилидки чесън
- 5 стръка розмарин
- 1 ч.л. настърган хрян
- 1 с.л. лимонов сок
- сол и черен пипер
- 2 с.л. зехтин
- рукола