Начин на приготвяне:
1. Сварете почистеното и измито брюкселско зеле в тенджера с много вода и сол за около 4-5 минути.
2. Сварете и пеннето за десетина минути. Изцедете ги и ги сложете в купа.
3. Нарежете на кубчета шунка от рибица или бут /до 20% мазнина/. Сиренето гауда също нарежете на кубчета и изсипете в купата. Добавете и чери доматчетата, и ситно нарязания магданоз. Объркайте продуктите и ги изсипете в предварително намазана с масло тавичка.
4. Залейте със сметаната и печете запеканката 15 минути на 200 градуса.
Продукти
- 400 г пълнозърнести пенне
- 500 г брюкселско зеле
- 250 г чери доматчета
- 250 г шунка
- 100 г гауда
- 0.5 връзка магданоз
- 200 мл сметана
- сол и пипер на вкус