Запеканка с брюкселско зеле

1. Сварете почистеното и измито брюкселско зеле в тенджера с много вода и сол за около 4-5 минути.
2. Сварете и пеннето за десетина минути. Изцедете ги и ги сложете в купа.
3. Нарежете на кубчета шунка от рибица или бут /до 20% мазнина/. Сиренето гауда също нарежете на кубчета и изсипете в купата. Добавете и чери доматчетата, и ситно нарязания магданоз. Объркайте продуктите и ги изсипете в предварително намазана с масло тавичка.
4. Залейте със сметаната и печете запеканката 15 минути на 200 градуса.

Продукти

  • 400 г пълнозърнести пенне
  • 500 г брюкселско зеле
  • 250 г чери доматчета
  • 250 г шунка
  • 100 г гауда
  • 0.5 връзка магданоз
  • 200 мл сметана
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички