Запеканка с брюкселско зеле
1. Сварете почистеното и измито брюкселско зеле в тенджера с много вода и сол за около 4-5 минути.
2. Сварете и пеннето за десетина минути. Изцедете ги и ги сложете в купа.
3. Нарежете на кубчета шунка от рибица или бут /до 20% мазнина/. Сиренето гауда също нарежете на кубчета и изсипете в купата. Добавете и чери доматчетата, и ситно нарязания магданоз. Объркайте продуктите и ги изсипете в предварително намазана с масло тавичка.
4. Залейте със сметаната и печете запеканката 15 минути на 200 градуса.
Продукти
- 400 г пълнозърнести пенне
- 500 г брюкселско зеле
- 250 г чери доматчета
- 250 г шунка
- 100 г гауда
- 0.5 връзка магданоз
- 200 мл сметана
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне