Начин на приготвяне:

1. Сложете кестените да се изпекат във фурната за 10-15 минути, като предварително сте цепнали кората им. След това ще могат да се обелят лесно.
2. Нарежете зелете и лука на ивици. Задушете лука в малко олио и го добавете към нарязаното зеле в тенджерка. Добавете сока, пръчката канела, дафиновия лист, карамфила и кубчета ябълка. Захлупете и оставете зелето да поври половин час.
3. Обелете кестените и ги начупете в купа. Добавете намачкани сварени картофи, яйце и масло и разбъркайте.
4. В тавичка направете основа от задушеното зеле, а отгоре изсипете сместа от кестени и картофи. Поръсете с галета и запечете.

Продукти

  • 1 глава червено зеле
  • олио
  • 250 мл сок от горски плодове
  • 1 пръчка канела
  • 1 дафинов лист
  • 2 гвоздейчета карамфил
  • 1 с.л. захар
  • 2 твърди ябълки
  • 100 г стафиди
  • сол и черен пипер
  • 500 г кестени
  • 600 г брашнени картофи
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 40 г масло
  • 1 яйце
  • 50 г галета

Свързани рецепти