1. Сложете кестените да се изпекат във фурната за 10-15 минути, като предварително сте цепнали кората им. След това ще могат да се обелят лесно.
2. Нарежете зелете и лука на ивици. Задушете лука в малко олио и го добавете към нарязаното зеле в тенджерка. Добавете сока, пръчката канела, дафиновия лист, карамфила и кубчета ябълка. Захлупете и оставете зелето да поври половин час.
3. Обелете кестените и ги начупете в купа. Добавете намачкани сварени картофи, яйце и масло и разбъркайте.
4. В тавичка направете основа от задушеното зеле, а отгоре изсипете сместа от кестени и картофи. Поръсете с галета и запечете.

Продукти

  • 1 глава червено зеле олио 250 мл сок от горски плодове 1 пръчка канела 1 дафинов лист 2 гвоздейчета карамфил 1 с.л. захар 2 твърди ябълки 100 г стафиди сол и черен пипер 500 г кестени 600 г брашнени картофи 1 с.л. царевично нишесте 40 г масло 1 яйце 50 г галета

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички