Запеканка от червено зеле и кестени
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сложете кестените да се изпекат във фурната за 10-15 минути, като предварително сте цепнали кората им. След това ще могат да се обелят лесно.
2. Нарежете зелете и лука на ивици. Задушете лука в малко олио и го добавете към нарязаното зеле в тенджерка. Добавете сока, пръчката канела, дафиновия лист, карамфила и кубчета ябълка. Захлупете и оставете зелето да поври половин час.
3. Обелете кестените и ги начупете в купа. Добавете намачкани сварени картофи, яйце и масло и разбъркайте.
4. В тавичка направете основа от задушеното зеле, а отгоре изсипете сместа от кестени и картофи. Поръсете с галета и запечете.
2. Нарежете зелете и лука на ивици. Задушете лука в малко олио и го добавете към нарязаното зеле в тенджерка. Добавете сока, пръчката канела, дафиновия лист, карамфила и кубчета ябълка. Захлупете и оставете зелето да поври половин час.
3. Обелете кестените и ги начупете в купа. Добавете намачкани сварени картофи, яйце и масло и разбъркайте.
4. В тавичка направете основа от задушеното зеле, а отгоре изсипете сместа от кестени и картофи. Поръсете с галета и запечете.
Продукти
- 1 глава червено зеле олио 250 мл сок от горски плодове 1 пръчка канела 1 дафинов лист 2 гвоздейчета карамфил 1 с.л. захар 2 твърди ябълки 100 г стафиди сол и черен пипер 500 г кестени 600 г брашнени картофи 1 с.л. царевично нишесте 40 г масло 1 яйце 50 г галета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне