Запечени зеленчуци с козе сирене

Запечени зеленчуци с козе сирене

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука на едри кубчета. Чушките също нарежете на едри кубчета. Тиквичката нарежете на кръгчета, а карфиолът разделете на розички.
2. Поставете зеленчуците в плоска тавичка, постлана с хартия за печене. Добавете и сварени бейби царевички. Поръсете зеленчуците със зехтин и ги овкусете със сол и черен пипер. Печете зеленчуците в предварително загрята фурна на 200 градуса 8 минути.
3. Нарежете хляба на дълги филии. Подредете по няколко парченца саламурено козе сирене върху всяка филия и ги поръсете с малко мед. Поставете филиите върху зеленчуците и печете още 3 минути, докато сиренето се разтопи.
4. Нарежете патладжана на дълги филии. Поставете ги в тавичка и ги намажете с олио. загрейте добре грил-тиган и изпечете патладжана, по 4 минути от всяка страна.
5. За маринатата за патладжана нарежете на ситно обелените скилидки чесън и дивия лук. Сложете ги в тавичката и добавете олио, сол и черен пипер. Разбъркайте. Поставете изпечения патладжан в маринатата и хубаво ги оваляйте.
6. Сервирайте печени зеленчуци, поръсени с нарязани на ситно мента и кориандър. Върху тях поставете печен патладжан и запечен хляб с козе сирене.

Продукти

  • 1 тиквичка
  • 1 жълта чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 глава карфиол
  • 2 глави червен лук
  • 250 г сварени бейби царевички
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 1 плосък хляб
  • 400 г козе сирене
  • 2 с.л. мед
  • 1 патладжан
  • 0.5 връзка мента
  • 0.5 връзка кориандър

За маринатата:

  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзка див лук
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти