Запечени зеленчуци с козе сирене
1. Обелете и нарежете лука на едри кубчета. Чушките също нарежете на едри кубчета. Тиквичката нарежете на кръгчета, а карфиолът разделете на розички.
2. Поставете зеленчуците в плоска тавичка, постлана с хартия за печене. Добавете и сварени бейби царевички. Поръсете зеленчуците със зехтин и ги овкусете със сол и черен пипер. Печете зеленчуците в предварително загрята фурна на 200 градуса 8 минути.
3. Нарежете хляба на дълги филии. Подредете по няколко парченца саламурено козе сирене върху всяка филия и ги поръсете с малко мед. Поставете филиите върху зеленчуците и печете още 3 минути, докато сиренето се разтопи.
4. Нарежете патладжана на дълги филии. Поставете ги в тавичка и ги намажете с олио. загрейте добре грил-тиган и изпечете патладжана, по 4 минути от всяка страна.
5. За маринатата за патладжана нарежете на ситно обелените скилидки чесън и дивия лук. Сложете ги в тавичката и добавете олио, сол и черен пипер. Разбъркайте. Поставете изпечения патладжан в маринатата и хубаво ги оваляйте.
6. Сервирайте печени зеленчуци, поръсени с нарязани на ситно мента и кориандър. Върху тях поставете печен патладжан и запечен хляб с козе сирене.

Продукти

  • 1 тиквичка 1 жълта чушка 1 зелена чушка 1 червена чушка 1 глава карфиол 2 глави червен лук 250 г сварени бейби царевички зехтин сол и черен пипер 1 плосък хляб 400 г козе сирене 2 с.л. мед 1 патладжан 0.5 връзка мента 0.5 връзка кориандърЗа маринатата:2 скилидки чесън 1 връзка див лук зехтин сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички