Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете лука на едри кубчета. Чушките също нарежете на едри кубчета. Тиквичката нарежете на кръгчета, а карфиолът разделете на розички.
2. Поставете зеленчуците в плоска тавичка, постлана с хартия за печене. Добавете и сварени бейби царевички. Поръсете зеленчуците със зехтин и ги овкусете със сол и черен пипер. Печете зеленчуците в предварително загрята фурна на 200 градуса 8 минути.
3. Нарежете хляба на дълги филии. Подредете по няколко парченца саламурено козе сирене върху всяка филия и ги поръсете с малко мед. Поставете филиите върху зеленчуците и печете още 3 минути, докато сиренето се разтопи.
4. Нарежете патладжана на дълги филии. Поставете ги в тавичка и ги намажете с олио. загрейте добре грил-тиган и изпечете патладжана, по 4 минути от всяка страна.
5. За маринатата за патладжана нарежете на ситно обелените скилидки чесън и дивия лук. Сложете ги в тавичката и добавете олио, сол и черен пипер. Разбъркайте. Поставете изпечения патладжан в маринатата и хубаво ги оваляйте.
6. Сервирайте печени зеленчуци, поръсени с нарязани на ситно мента и кориандър. Върху тях поставете печен патладжан и запечен хляб с козе сирене.
2. Поставете зеленчуците в плоска тавичка, постлана с хартия за печене. Добавете и сварени бейби царевички. Поръсете зеленчуците със зехтин и ги овкусете със сол и черен пипер. Печете зеленчуците в предварително загрята фурна на 200 градуса 8 минути.
3. Нарежете хляба на дълги филии. Подредете по няколко парченца саламурено козе сирене върху всяка филия и ги поръсете с малко мед. Поставете филиите върху зеленчуците и печете още 3 минути, докато сиренето се разтопи.
4. Нарежете патладжана на дълги филии. Поставете ги в тавичка и ги намажете с олио. загрейте добре грил-тиган и изпечете патладжана, по 4 минути от всяка страна.
5. За маринатата за патладжана нарежете на ситно обелените скилидки чесън и дивия лук. Сложете ги в тавичката и добавете олио, сол и черен пипер. Разбъркайте. Поставете изпечения патладжан в маринатата и хубаво ги оваляйте.
6. Сервирайте печени зеленчуци, поръсени с нарязани на ситно мента и кориандър. Върху тях поставете печен патладжан и запечен хляб с козе сирене.
Продукти
- 1 тиквичка
- 1 жълта чушка
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 1 глава карфиол
- 2 глави червен лук
- 250 г сварени бейби царевички
- зехтин
- сол и черен пипер
- 1 плосък хляб
- 400 г козе сирене
- 2 с.л. мед
- 1 патладжан
- 0.5 връзка мента
- 0.5 връзка кориандър
За маринатата:
- 2 скилидки чесън
- 1 връзка див лук
- зехтин
- сол и черен пипер