Запечени праскови с марципан

Запечени праскови с марципан

Начин на приготвяне:

1. Разполовете прасковите, отстранете костилките и ги подредете с вдлъбнатините нагоре в тава, покрита с хартия за печене.
2. Нарежете бадемите. Разбийте с пасатор марципана заедно с яйцето, захарта и нишестето. Накрая прибавете натрошените бадеми и леко разбъркайте.
3. Напълнете прасковените половинки с крема и ги запечете за 2–3 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
4. Разбийте белтъците с помощта на миксер, прибавете пудрата захар. Накрая добавете ванилията и разбъркайте внимателно.
5. Покрийте готовите праскови с разбитите белтъци. Поръсете с филирани бадеми и отново запечете за 1 минута, до леко порозовяване.
5. Сервирайте пълнените праскови, гарнирани с топка сладолед и малини по желание.

Продукти

За прасковите:

  • 2 праскови
  • 100 г бадемов марципан
  • 1 яйце
  • 1 с.л. нишесте
  • 1 с.л. пудра захар
  • 2 с.л. сурови бадеми

За крема:

  • 2 белтъка
  • 5 с.л. пудра захар
  • 0.5 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 с.л. филирани бадеми

За гарниране:

  • ванилов сладолед
  • пресни малини

Свързани рецепти