Запечени бургери
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Вземете прясносмляна телешка кайма и я овкусете със сол и черен пипер. Омесете добре. Оформете 4 еднакви кюфтета, като ги сплескате леко.
2. Запържете резените бекон в загрят тиган, до хрупкавост. Извадете ги.
3. В същия тиган сипете 4-5 с.л. олио и изпържете бургерите от двете страни, докато месото промени цвета си, а по средата остане розово. Поръсете с още черен пипер по желание. Извадете бургерите в чиния.
4. Нарежете краставичката на 12 резенчета. Върху всеки бургер поставете по 1 резен хрупкав бекон, а върху него подредете 3 резенчета краставичка. Върху краставичката разнесете по 1 ч.л. горчица и кетчуп. Поставете слайса гауда. Поставете така приготвените бургери в хладилник за 5 минути.
5. От предварително размразеното бутер тесто изрежете 8 кръгчета с диаметър 12 см. Подредете 4 кръгчета тесто в тава, постлана с хартия за печене. Върху всяко кръгче поставете бургер. Намажете краищата на останалите четири кръгчета с вода и ги поставете върху бургерите. Вземете бургера в ръка и притиснете добре краищата му. напревете по три дупки в тестото на всеки бургер. Намажете с разбит жълтък с малко сметана. Поставете бургерите за 2 часа в хладилник.
6. Преди печене извадете бургерите за половин час на стайна температура. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-35 минути.
2. Запържете резените бекон в загрят тиган, до хрупкавост. Извадете ги.
3. В същия тиган сипете 4-5 с.л. олио и изпържете бургерите от двете страни, докато месото промени цвета си, а по средата остане розово. Поръсете с още черен пипер по желание. Извадете бургерите в чиния.
4. Нарежете краставичката на 12 резенчета. Върху всеки бургер поставете по 1 резен хрупкав бекон, а върху него подредете 3 резенчета краставичка. Върху краставичката разнесете по 1 ч.л. горчица и кетчуп. Поставете слайса гауда. Поставете така приготвените бургери в хладилник за 5 минути.
5. От предварително размразеното бутер тесто изрежете 8 кръгчета с диаметър 12 см. Подредете 4 кръгчета тесто в тава, постлана с хартия за печене. Върху всяко кръгче поставете бургер. Намажете краищата на останалите четири кръгчета с вода и ги поставете върху бургерите. Вземете бургера в ръка и притиснете добре краищата му. напревете по три дупки в тестото на всеки бургер. Намажете с разбит жълтък с малко сметана. Поставете бургерите за 2 часа в хладилник.
6. Преди печене извадете бургерите за половин час на стайна температура. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-35 минути.
Продукти
- 4 слайса бекон 500 г телешка кайма олио 1 кисела краставичка 2 с.л. горчица 4 с.л. кетчуп 4 слайса сирене гауда 250 г бутер тесто 1 с.л. сусам морска сол жълтък със сметана за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери