Замразен банофи чийзкейк
Рецепта от: Джейми Оливър
©2018 Jamie Oliver Enterprises Ltd
Това е рецепта за богат чийзкейк с много шоколад, банани, крем сирене и дулсе де лече. За да се насладите на този замразен банофи чийзкейк, ще Ви е необходимо търпение, за да може да се охлади добре.
Продукти
- 150 г натурален шоколад /70%/
- 8 узрели банана
- 250 г дулсе де лече
- 500 г крем-сирене
- 300 г овесени бисквити
- зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Начупете 50 г шоколад в купа и го разтопете на водна баня.
- 2. Начупете бисквитите и ги смелете фино в кухненски робот или блендер. Добавете 2 с.л. зехтин и разтопения шоколад и смелете отново, до хомогенност.
- 3. Намажете със зехтин дъното и стените на форма с подвижно дъно /диаметър 20 см/. Постелете хартия на дъното на формата.
- 4. Обелете бананите и ги нарежете. Сложете ги в кухненски робот или блендер и добавете крем-сиренето и дулсе де лече и разбийте до гладкост.
- 5. Изсипете сместа от бисквити на дъното на формата и я изравнете и притиснете. Върху основата сипете сместа от банани и крем-сирене. Поставете чийзкейка във фризер за поне 4 часа.
- 6. Преди да консумирате чийзкейка го поставете за 2 часа в хладилника, за да се отпусне. С помощта на нож оформете едри стърготини от целия шоколад. Поръсете обилно чийзкейка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Джейми Оливър
Флапджак
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Ейнсли Хариът
Ямайски джинджифилов сладкиш с лимонова глазура
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж