Начин на приготвяне:
1. Начупете 50 г шоколад в купа и го разтопете на водна баня.
2. Начупете бисквитите и ги смелете фино в кухненски робот или блендер. Добавете 2 с.л. зехтин и разтопения шоколад и смелете отново, до хомогенност.
3. Намажете със зехтин дъното и стените на форма с подвижно дъно /диаметър 20 см/. Постелете хартия на дъното на формата.
4. Обелете бананите и ги нарежете. Сложете ги в кухненски робот или блендер и добавете крем-сиренето и дулсе де лече и разбийте до гладкост.
5. Изсипете сместа от бисквити на дъното на формата и я изравнете и притиснете. Върху основата сипете сместа от банани и крем-сирене. Поставете чийзкейка във фризер за поне 4 часа.
6. Преди да консумирате чийзкейка го поставете за 2 часа в хладилника, за да се отпусне. С помощта на нож оформете едри стърготини от целия шоколад. Поръсете обилно чийзкейка.
Продукти
- 150 г натурален шоколад /70%/
- 8 узрели банана
- 250 г дулсе де лече
- 500 г крем-сирене
- 300 г овесени бисквити
- зехтин