Замразен банофи чийзкейк
Рецепта от: Джейми Оливър
©2018 Jamie Oliver Enterprises Ltd
Това е рецепта за богат чийзкейк с много шоколад, банани, крем сирене и дулсе де лече. За да се насладите на този замразен банофи чийзкейк, ще Ви е необходимо търпение, за да може да се охлади добре.
Продукти
- 150 г натурален шоколад /70%/
- 8 узрели банана
- 250 г дулсе де лече
- 500 г крем-сирене
- 300 г овесени бисквити
- зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Начупете 50 г шоколад в купа и го разтопете на водна баня.
- 2. Начупете бисквитите и ги смелете фино в кухненски робот или блендер. Добавете 2 с.л. зехтин и разтопения шоколад и смелете отново, до хомогенност.
- 3. Намажете със зехтин дъното и стените на форма с подвижно дъно /диаметър 20 см/. Постелете хартия на дъното на формата.
- 4. Обелете бананите и ги нарежете. Сложете ги в кухненски робот или блендер и добавете крем-сиренето и дулсе де лече и разбийте до гладкост.
- 5. Изсипете сместа от бисквити на дъното на формата и я изравнете и притиснете. Върху основата сипете сместа от банани и крем-сирене. Поставете чийзкейка във фризер за поне 4 часа.
- 6. Преди да консумирате чийзкейка го поставете за 2 часа в хладилника, за да се отпусне. С помощта на нож оформете едри стърготини от целия шоколад. Поръсете обилно чийзкейка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Флапджак
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадов сладкиш без яйца
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Гараш“
Рецепти Мери Бери
Шоколадов сладкиш с глазура
Рецепти Марта Стюарт
Многоетажна шифонена торта с горски плодове
Рецепти Марта Стюарт
Тройно шоколадова сладоледена торта
Рецепти Лука Чиано
Тирамису с кестени
Рецепти Франсишко Морейра
Сладкиш "Червено кадифе" с крем от малини и крем сирене
Рецепти Марта Стюарт
Тарталети с лимонов крем и целувки