©2018 Jamie Oliver Enterprises Ltd
Замразен банофи чийзкейк
 
Това е рецепта за богат чийзкейк с много шоколад, банани, крем сирене и дулсе де лече. За да се насладите на този замразен банофи чийзкейк, ще Ви е необходимо търпение, за да може да се охлади добре.

Продукти

  • 150 г натурален шоколад /70%/
  • 8 узрели банана
  • 250 г дулсе де лече
  • 500 г крем-сирене
  • 300 г овесени бисквити
  • зехтин

Начин на приготвяне:

  • 1. Начупете 50 г шоколад в купа и го разтопете на водна баня.
  • 2. Начупете бисквитите и ги смелете фино в кухненски робот или блендер. Добавете 2 с.л. зехтин и разтопения шоколад и смелете отново, до хомогенност.
  • 3. Намажете със зехтин дъното и стените на форма с подвижно дъно /диаметър 20 см/. Постелете хартия на дъното на формата.
  • 4. Обелете бананите и ги нарежете. Сложете ги в кухненски робот или блендер и добавете крем-сиренето и дулсе де лече и разбийте до гладкост. 
  • 5. Изсипете сместа от бисквити на дъното на формата и я изравнете и притиснете. Върху основата сипете сместа от банани и крем-сирене. Поставете чийзкейка във фризер за поне 4 часа.
  • 6. Преди да консумирате чийзкейка го поставете за 2 часа в хладилника, за да се отпусне. С помощта на нож оформете едри стърготини от целия шоколад. Поръсете обилно чийзкейка.

Свързани рецепти

Виж всички