Жълто къри с пилешко

Жълто къри с пилешко

Начин на приготвяне:

1. Подредете бутчетата върху лист хартия за печене и ги посолете от двете страни. По желание, за по-диетично може да отстраните кожата на бутчетата. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в дълбока тенджера и запържете бутчетата до златисто, от всички страни. Извадете ги в чиния.
2. Почистете и нарежете на едро едната жълта чушка, едната глава лук, джинджифила и половината люта чушка, като сте остранили семките и. Сложете ги в кухненски робот или блендер заедно със стъблата на кориандъра /листата накиснете в студена вода, за да останат свежи/, кубчето бульон, куркумата, кърито и меда. Пасирайте до гладкост.
3. Почистете и нарежете другата жълта чушка, другата глава лук и останалата люта чушка. Запържете ги в мазнината от бутчетата заедно с 1-2 с.л. оцет. Добавете пастата от смлени зеленчуци заедно с 500 мл вода и разбъркайте. Добавете прецедения нахут и оставете кърито да покъкри 5 минути на слаб огън. Овкусете със сол и черен пипер. Върнете бутчетата в кърито и поставете тенджерата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
4. Сипете предварително измития ориз в тенджера. Залейте го с вода, в съотношение 1:2, добавет щипка сол и варете 12 минути. Оставете ориза да почине 5-10 минути.
5. Поръсете запеченото къри с листа кориандър, малко люта чушка, нарязана на тънки кръгчета.
6. сервирайте ориз басмати като основа, върху него къри с пилешко бутче. Гарнирайте със супена лъжица кисело мляко и резен лимон.

За повече рецепти посетете http://www.jamieoliver.com

Продукти

  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 см джинджифил
  • 2 жълти чушки
  • 1 кубче органичен пилешки бульон
  • 1 люта чушка
  • 0.5 връзка кориандър
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. куркума
  • 2 ч.л. къри на прах
  • 8 долни бутчета от свободно отглеждани пилета
  • зехтин
  • червен винен оцет
  • 400 г нахут от консерва
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 500 мл вода
  • сол и черен пипер
  • 320 г ориз басмати
  • 1 лимон
  • кисело мляко

Свързани рецепти