Захаросани бадеми
Рецепта от: Давид Скоко
1. Сипете водата и захарта в тенджерка и поставете на умерен огън. Добавете ваниловата захар като разбърквате. Продължете да разбърквате докато сместа заври и захарта се разтопи.
2. Добавете бадемите и продължете да разбърквате докато водата се изпари, а захарта се превърне в карамел с тъмнозлатист цвят и започне леко да се втвърдява.
3. Дръпнете от огъня и изсипете карамелизираните бадеми на един слой върху лист пергаментова хартия. След като изстинат, ги пресипете в купичка и поднесете към кафето.
2. Добавете бадемите и продължете да разбърквате докато водата се изпари, а захарта се превърне в карамел с тъмнозлатист цвят и започне леко да се втвърдява.
3. Дръпнете от огъня и изсипете карамелизираните бадеми на един слой върху лист пергаментова хартия. След като изстинат, ги пресипете в купичка и поднесете към кафето.
Продукти
- 200 г захар 100 г вода 1 пакетче ванилова захар 200 г сурови белени бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Пандишпан с ягодов мус и шоколад
Рецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Давид Скоко
Зелена салата със скариди и горчица
Рецепти Давид Скоко
Тирамису
Рецепти Давид Скоко
Талятели с калмари и градински чай
Рецепти Давид Скоко
Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепти Давид Скоко
Извара с карамелизирани смокини
Рецепти Давид Скоко
Кюфтета от тиквички
Рецепти Давид Скоко
Агнешки котлети с огретен от резене
Рецепти Давид Скоко
Кнедли със сироп от сладко вино, мед и портокали