Захаросан боб
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Накиснете боба в тенджера с вода за една нощ. След това сменете водата и сварете боба.
2. В друга тенджера сипете вода и захар и бъркайте, докато захарта се разтопи.
3. Добавете прецедения сварен боб в захарния сироп и варете, докато не се получи консистенция на шербет.
4. Постелете голяма, плоска тава с хартия за печене и разпръснете прецедения боб върху нея. поръсете боба с малко захар и сусам. Печете сладкия боб на 90 градуса 30 минути.
5. Сервирайте захаросания боб добре изстинал.
2. В друга тенджера сипете вода и захар и бъркайте, докато захарта се разтопи.
3. Добавете прецедения сварен боб в захарния сироп и варете, докато не се получи консистенция на шербет.
4. Постелете голяма, плоска тава с хартия за печене и разпръснете прецедения боб върху нея. поръсете боба с малко захар и сусам. Печете сладкия боб на 90 градуса 30 минути.
5. Сервирайте захаросания боб добре изстинал.
Продукти
- 250 г бял боб 250 г захар 500 мл вода сусам
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска