Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона, лука и чесъна. В тиган с повечко зехтин запържете бекона и заешкото месо. Щом се запържи леко месото, добавете лука и чесъна. Овкусете със сол и пипер.
2. Добавете виното и бульона. Изтискайте сока на два лимона и сложете стръкчетата мащерка. Разбъркайте и оставете ястието да ври на тих огън 30 минути.
3. След това сложете обелените и нарязаните на кубчета картофи. Излейте готварската сметана и сложете резенчета лимони. Оставете ястието да ври 15 минути.
4. Нарежете магданоза на ситно, а маслините на колелца. Отделете зърната грозде. След като ястието е вряло 15 минути, отстранете лимоновите резени и добавете маслините, каперсите, гроздето и магданоза. Разбъркайте хубаво.

Продукти

  • 100 г пушен бекон
  • 2 глави лук шалот
  • 3 скилидки чесън
  • 3 лимона
  • 500 г картофи
  • 1 заек на парчета
  • 300 мл бяло вино
  • 300 мл пилешки бульон
  • 2 стръка мащерка
  • сол и черен пипер
  • 200 мл течна сметана
  • 100 г зелени маслини без костилки
  • 200 г бяло грозде
  • 1 връзка магданоз
  • 50 г каперси

Свързани рецепти