Заешка яхния /фенката/
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете бекона, лука и чесъна. В тиган с повечко зехтин запържете бекона и заешкото месо. Щом се запържи леко месото, добавете лука и чесъна. Овкусете със сол и пипер.
2. Добавете виното и бульона. Изтискайте сока на два лимона и сложете стръкчетата мащерка. Разбъркайте и оставете ястието да ври на тих огън 30 минути.
3. След това сложете обелените и нарязаните на кубчета картофи. Излейте готварската сметана и сложете резенчета лимони. Оставете ястието да ври 15 минути.
4. Нарежете магданоза на ситно, а маслините на колелца. Отделете зърната грозде. След като ястието е вряло 15 минути, отстранете лимоновите резени и добавете маслините, каперсите, гроздето и магданоза. Разбъркайте хубаво.
2. Добавете виното и бульона. Изтискайте сока на два лимона и сложете стръкчетата мащерка. Разбъркайте и оставете ястието да ври на тих огън 30 минути.
3. След това сложете обелените и нарязаните на кубчета картофи. Излейте готварската сметана и сложете резенчета лимони. Оставете ястието да ври 15 минути.
4. Нарежете магданоза на ситно, а маслините на колелца. Отделете зърната грозде. След като ястието е вряло 15 минути, отстранете лимоновите резени и добавете маслините, каперсите, гроздето и магданоза. Разбъркайте хубаво.
Продукти
- 100 г пушен бекон 2 глави лук шалот 3 скилидки чесън 3 лимона 500 г картофи 1 заек на парчета 300 мл бяло вино 300 мл пилешки бульон 2 стръка мащерка сол и черен пипер 200 мл течна сметана 100 г зелени маслини без костилки 200 г бяло грозде 1 връзка магданоз 50 г каперси
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото