1. Обезкостете заека и го нарежете на кубчета. 

2. Нарежете бекона на ивички, а лука и чесъна - на ситно. Обелете и настържете моркова. 

3. Овкусете месото със сол и пипер меланж и го запържете в маслото до златисто. Добавете и бекона и запържете за кратко.

4. След това прибавете нарязаните зеленчуци. Когато омекнат и се запържат хубаво, овкусете с наситнената салвия, сипете брашното, разбъркайте и налейте виното. 

5. Сипете и бульона, овкусете със сол и пипер и гответе под капак на слаб огън 45 минути. Изключете котлона.

6. Разбъркайте сметаната с жълтъците и горчицата. Налейте в съда и разбъркайте.

7. Сварете талятелите и ги полейте със зехтин. Сервирайте фрикасето с пастата. Поръсете ястието с нарязан магданоз.

Продукти

  • 1 заек 120 г пушен бекон 1 глава лук 1 морков 5 скилидки чесън 150 мл течна животинска сметана 1 с.л. ретро горчица 600 мл зеленчуков бульон 1 стрък салвия 4 стръка магданоз 1 с.л. брашно 2 жълтъка 80 г краве масло сол на вкус пипер меланж 400 г талятели

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички