Задушено заешко с бира

Задушено заешко с бира

Начин на приготвяне:

1. Разфасовайте заека на големи парчета, като запазите бъбреците му.
2. Разтопете маслото в тиган и подредете парчетата заешко и бъбреците. Поръсете със сол и черен пипер и пържете, докато месото придобие златистокафяв цвят. Обръщайте често месото. поръсете със сушени риган и мащерка.
3. Обелете и нарежете лука на полумесеци, а моркова - на кръгчета. Сложете ги в дълбока тенджера. Нарежете бекона на парчета и ги подредете върху зеленчуците. поръсете обилно с млян черен пипер. Отгоре подредете запърженото месо.
4. В тигана от месото сипете бирата и разклатете. Сипете я в тенджерата заедно със сока от консервата грах и сос "Уорчестър". Захлупете тенджерата и варете на тих огън около 1 час.
5. Измийте добре картофите и ги подсушете. Нарежете ги на кубчета и ги добавете при задушеното заедно с граха. Варете още 15-20 минути, до пълното сваряване на картофите.
6. За хляба банок сипете в купа фино, добре пресято брашно. добавете бакпулвера и разбъркайте. Сипете на струйка вода и бъркайте докато се образува лепкаво тесто.
7. Загрейте 1 пръст олио в тиган. С лъжица оформяйте мекички. Пържете до златисто. Извадете хлебчетата върху кухненаска хартия.
8. Сервирайте яхния от заешко с хлебче банок.

Продукти

  • 1 заек
  • 50 г масло
  • 3 моркова
  • 1 глава лук
  • 200 г пушен бекон
  • щипка морска сол
  • щипка сух риган
  • щипка сушена мащерка
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 500 мл бира
  • 1 консерва грах
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 500 г картофи

Хляб банок:

  • 125 г фино брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • вода
  • олио за пържене

Свързани рецепти