Задушено с пиле и домати
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. Покрийте дъното на дълбок тиган със зехтин и запържете пилешките бутчета от всички страни, до златисто. Извадете ги и ги подредете в дълбока тава.
2. За соса покрийте дъното на тенджера със зехтин и запържете нарязания на ситно чесън за минути. Добавете нарязания на ситно лук и го запържете до омекване. Добавете доматеното пюре и го запържете,к ато бъркате непрекъснато.
3. Излейте виното и щом алкохолът се изпари, добавете нарязаните домати. накъсайте листенцата розмарин, добавете каперсите маслините и разрязаните на половинки чери доматчета. Овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да заври.
4. Залейте бутчетата в тавата с доматения сос. Покрийте тавичката с лист алуминиево фолио и печете яхнията в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути. След това махнете фолиото и печете още 20-30 минути на 200 градуса.
5. За полентата сипете 3-4 с.л. зехтин в дълбока тенджера. Запържете нарязаните на ситно лук и чесън. Залейте с бульона и млякото. Добавете листенцата мащерка. Щом сместа заври, изсипете царевичното брашно наведнъж, като бъркате енергично. Добавете настъргания пармезан и маслото. Продължете да бъркате 10-15 минути. Пресипете полентата в купа.
6. Сервирайте пилешка яхния с домати с полента.
2. За соса покрийте дъното на тенджера със зехтин и запържете нарязания на ситно чесън за минути. Добавете нарязания на ситно лук и го запържете до омекване. Добавете доматеното пюре и го запържете,к ато бъркате непрекъснато.
3. Излейте виното и щом алкохолът се изпари, добавете нарязаните домати. накъсайте листенцата розмарин, добавете каперсите маслините и разрязаните на половинки чери доматчета. Овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да заври.
4. Залейте бутчетата в тавата с доматения сос. Покрийте тавичката с лист алуминиево фолио и печете яхнията в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-60 минути. След това махнете фолиото и печете още 20-30 минути на 200 градуса.
5. За полентата сипете 3-4 с.л. зехтин в дълбока тенджера. Запържете нарязаните на ситно лук и чесън. Залейте с бульона и млякото. Добавете листенцата мащерка. Щом сместа заври, изсипете царевичното брашно наведнъж, като бъркате енергично. Добавете настъргания пармезан и маслото. Продължете да бъркате 10-15 минути. Пресипете полентата в купа.
6. Сервирайте пилешка яхния с домати с полента.
Продукти
- За пилето:10 долни пилешки бутчета зехтин 4 скилидки чесън 4 глави лук шалот 1 с.л. концентрирано доматено пюре 800 г нарязани домати 1 стрък розмарин 1 с.л. каперси 100 г чери домати 100 г черни маслини без костилки 250 мл бяло вино сол и черен пиперЗа полентата: зехтин 1 глава лук 1 скилидка чесън 500 мл пилешки бульон 500 мл прясно мляко 1 ч.л. мащерка 100 г настърган пармезан 2 с.л. масло сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол