Задушено с пикалили
1. За задушеното обелете и нарежете на ситно лука и чесъна.  Гъбите нарежете на филийки без да отстранявате пънчетата им. Разрежете стръка праз, измийте го добре и го нарежете на тънко.
2. Сипете 2-3 с.л. зехтин в дълбока тенджера и запържете лука и чесъна за 2 минути. Добавете гъбите и задушете за още 2 минути.
3. Използвайте горни пилешки бутчета без кожа. Поръсете ги със сол и черен пипер. Избутайте зеленчуците в единия ъгъл на тенджерата и запържете бутчетата, като ги поставяте надолу от страната на липсващата кожа. Добавете нарязания праз и запържете за 5 минути.
4. Добавете сметаната, водата, пикалили и кубчето бульон и разбъркайте. Захлупете и гответе на умерен огън 15-20 минути. Прецедете и измийте граха и го сложете в яхнията пред последните 2 минути от готвенето. Накрая овкусете със сол и черен пипер.
5. Почистете тънкия зелен фасул от краищата и го варете 4 минути в тенджера с вряща подсолена вода. Прецедете го и го облейте със студена вода. Увийте по 6-8 шушулки зелен фасул в слайс бекон. Запържете така направените рулца в добре загрят тиган с малко зехтин. Пържете от двете страни, около 6 минути, до златисто.
6. Сервирайте задушено с пикалили с рулце от зелен фасул и бекон.

Продукти

  • За яхнията:1 глава лук 1 скилидка чесън 250 г гъби печурки 1 стрък праз зехтин 450 г пилешки бутчета 200 мл течна животинска сметана 300 мл вода 3 с.л. пикалили 0.5 кубче органичен пилешки бульон 800 г стерилизиран грах сол и черен пипер200 г френски зелен фасул 150 г бекон на тънки резени

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички