Задушено с овче месо и зеле

Задушено с овче месо и зеле

Начин на приготвяне:

1. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Обелете и нарежете лука - не много ситно.
2. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете лука и чесъна в него. Пуснете стръковете мащерка.
3. Добавете каймата и с помощта на дървена лъжица я разделяйте и бъркайте едновременно. Щом каймата покафенее, добавете нарязаните домати и разбъркайте. Налейте бяло вино, колкото да покрие сместа и оставете да къкри.
4. Почистете моркова и го нарежете на тънки филийки. Разрежете главата резене на две, отстранете твърдата част в основата на всяка половинка и нарежете на тънки полумесеци. Добавете ги при каймата и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.
5. Нарежете зелето на тънко и го добавете накрая, за да остане леко хрупкаво. Отстранете клончетата мащерка.
6. Поднесете задушеното гарнирано с лъжица кисело мляко и салата от кус-кус.

Продукти

  • 600 г овча или агнешка кайма
  • 1 глава лук
  • 1 глава резене
  • 1 морков
  • 0.5 малка зелка
  • 4 скилидки чесън
  • 100 г нарязани домати
  • бяло вино
  • 1 дафинов лист
  • листа кориандър
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти