Начин на приготвяне:
1. Нарежете зеленчуците на едро. Задушете в тенджера със зехтин първо лука. Добавете семената - бахар и хвойна. След това сложете и другите зеленчуци и месото, нарязано на едри кубчета. Овкусете със сол и пипер, разбъркайте и захлупете за кратко. След това излейте виното, пуснете стръковете подправки, няколко дафинови листа и доматено пюре от стъклена бутилка. Разбъркайте. Следва добавянето на индийско орехче и концентрираното доматено пюре. Захлупете ястието и го оставете да се задушава на слаб огън в продължение на час и половина.
2. За полентата изсипете малко по малко царевичното брашно във врящата вода, като бъркате непрекъснато до сгъстяване. След това добавете маслото и настърганото сирене. 3. Разстелете полента върху дъска или чиния и по средата сипете от задушеното.
2. За полентата изсипете малко по малко царевичното брашно във врящата вода, като бъркате непрекъснато до сгъстяване. След това добавете маслото и настърганото сирене. 3. Разстелете полента върху дъска или чиния и по средата сипете от задушеното.
Продукти
- 2 стръка селъри
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 1 ч.л. бахар
- 1 с.л. семена от хвойна
- 200 мл червено вино
- 200 г свинско месо /от диво прасе/
- 200 г телешко месо
- 200 г пилешко или заешко месо
- 1 стръка розмарин
- 1 стръка салвия
- 1 дафинов лист
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 индийско орехче
- 1 кутийка концентрирано доматено пюре
За полентата:
- 3 л вода
- 250 г царевично брашно
- 100 г масло
- 100 г пармезан
- 100 г мазно меко сирене