Задушено с месо от глиган с полента

Задушено с месо от глиган с полента

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зеленчуците на едро. Задушете в тенджера със зехтин първо лука. Добавете семената - бахар и хвойна. След това сложете и другите зеленчуци и месото, нарязано на едри кубчета. Овкусете със сол и пипер, разбъркайте и захлупете за кратко. След това излейте виното, пуснете стръковете подправки, няколко дафинови листа и доматено пюре от стъклена бутилка. Разбъркайте. Следва добавянето на индийско орехче и концентрираното доматено пюре. Захлупете ястието и го оставете да се задушава на слаб огън в продължение на час и половина.
2. За полентата изсипете малко по малко царевичното брашно във врящата вода, като бъркате непрекъснато до сгъстяване. След това добавете маслото и настърганото сирене. 3. Разстелете полента върху дъска или чиния и по средата сипете от задушеното.

Продукти

  • 2 стръка селъри
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. бахар
  • 1 с.л. семена от хвойна
  • 200 мл червено вино
  • 200 г свинско месо /от диво прасе/
  • 200 г телешко месо
  • 200 г пилешко или заешко месо
  • 1 стръка розмарин
  • 1 стръка салвия
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 индийско орехче
  • 1 кутийка концентрирано доматено пюре

За полентата:

  • 3 л вода
  • 250 г царевично брашно
  • 100 г масло
  • 100 г пармезан
  • 100 г мазно меко сирене

Свързани рецепти