Задушено с агнешко и тиква
1. Обелете резена тиква и го нарежете на малки, правилни правоъгълничета. Сложете ги в тенджера и ги залейте с вряща вода. Захлупете и варете 20 минути.
2. Обелете и нарежете лука на тънки получесеци. Доматите нарежете първо на ивички, а след това на ромбчета, като отстраните меката им вътрешна част.
3. Разтопете 1 с.л. масло в тенджера и добавете парченцата сварена тиква в него. Добавете 4-5 с.л. от водата, в която се е варила тиквата. Захлупете тенджерата и задушете до изпаряване на течността.
4. В тиган разтопете 2 с.л. масло и запържете лука до омекване. След това добавете месото, нарязани на малки кубчета и разбъркайте. Щом месото промени цвета си, добавете половината домати и овкусете със сол, черен пипер, кимион и канела. Разбъркайте.
5. Пресипете сместа с месото на дъното на тенджера. Върху него подредете целите стръкове копър и листата мента, а върху тях парченцата тиква. Най-отгоре подредете останалите нарязани домати. залейте всичко със соса на тиквата. Захлупете и варете на слаб огън 3-5 минути.

Продукти

  • 300 г тиква 2 ч.ч. гореща вода 1 глава лук 2 домата 3 с.л. масло 300 г агнешко месо сол и черен пипер щипка смлян кимион щипка канела 1 връзка копър шепа прясна мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички