Задушено агнешко с черна леща

Задушено агнешко с черна леща

Начин на приготвяне:

1. Нарежете агнешкото на парчета. Запържете ги от всички страни, докато променят цвета си в тиган с малко олио. Прехвърлете месото в дълбока тенджера.
2. Залейте месото с бульона и бирата. Захлупете и гответе на тих огън 2 часа, докато месото омекне напълно.
3. Обелете моркова, брюквата /или ряпа/ и пащърнака и ги нарежете на едри кубчета. Добавете ги при месото, когато то е готово заедно с предварително измитата леща. Разбъркайте. Добавете балсамов оцет, настърган джинджифил и чесън. Накъсайте на парченца суровата наденица /в оригиналната рецепта наденицата е от лос/. Ако е необходимо, добавете още малко бульон. Разбъркайте и оставете яхнията да къкри до омекването на зеленчуците.
4. Сервирайте яхния от агнешко, леща и зеленчуци, гарнирана с лъжица заквасена сметана.

Продукти

  • 1 кг агнешко месо
  • 1.5 литър органичен говежди бульон
  • олио
  • 350 мл тъмна бира
  • 1.5 с.л. сос Демиглас
  • 1 морков
  • 150 г пащърнак
  • 150 г брюква
  • 250 г черна леща
  • 4 с.л. балсамов оцет
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. настърган чесън
  • 150 г сурова наденица
  • щипка гарам масала
  • щипка кимион
  • заквасена сметана

Свързани рецепти