Задушено агнешко
Рецепта от: Мери Бери
1. Загрейте 2 с.л. олио в дълбок чугунен съд с капак и запечатайте парчетата агнешко в него, разделено на две порции. Щом месото покафенее добре от всички страни, извадете в чиния.
2. В блендер сложете обеления и нарязан на кубчета джинджифил, обелените скилидки чесън и лютите чушки без семки. Смелете.
3. В хаванче счукайте шушулките кардамон. Отстранете шушулките и счукайте семената.
4. Сипете 1 с.л. олио и запържете в него нарязания на ситно лук за 4-5 минути, докато започне да омеква. Добавете сместа от чесън и люти чушки, а след това и подправките - кардамон, кимион, кориандър, куркума, сол и черен пипер. Добавете нарязаните домати и бульона. Разбъркайте. Добавете червената леща и върнете парчетата месо. Разбъркайте отново. Накрая добавете меда. Захлупете съда и поставете в предварително загрята фурна на 130 градуса с вентилатор за 2 часа.
5. Поднесете задушеното агнешко с варен ориз басмати, салца от домати и кисело мляко с краставица и мента.
Продукти
- 3 с.л. олио
- 1 кг агнешко месо от плешка или бут (нарязано)
- 2 глави лук
- 25 г пресен джинджифил
- 4 скилидки чесън
- 2 червени люти чушки
- 10 шушулки кардамон
- 1 1/2 с.л. смлян кимион
- 1 1/2 с.л. смлян кориандър
- 1/2 с.л. куркума
- 400 г нарязани домати от консерва
- 200 мл телешки бульон
- 75 г червена леща
- 3 с.л. мед
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол