Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Задушено агнешко

категория 0/5
1. Загрейте тиган или плоча с 2-3 с.л. зехтин и запържете джоланите от всички страни, до златисто.
2. В голяма тенджера с 2-3 с.л. зехтин запържете нарязаните на едро лук, чесън, морков и целина за 5-6 минути. Добавете още малко зехтин и пикантното доматено пюре. Разбъркайте за минута. След това добавете нарязаните домати със сока им.
3. Добавете звездичките анасон, пръчките канела и нарязаните на половинки сушени кайсии и смокини. Поставете агнешките джолани върху зеленчуците. Поръсете с листенца розмарин. Разбъркайте и залейте с бульон. Захлупете съда и гответе 4 часа на слаб огън или на 160 градуса за същото време.
4. За пюрето разрежете небелените глави чесън на две, по хоризонтал и подредете скилидките в тавичка. Поръсете с малко зехтин и печете на 150 градуса 40 минути.
5. Обелете картофите и ги сварете. Прецедете ги и ги намачкайте на пюре докато са топли. В касерола сипете прясното мляко, сметаната и маслото и загрейте сместа докато маслото се разтопи. След това охладете сместа. Към намачканите картофи добавете обелени скилидки печен чесън и намачкайте отново. След това добавете млечната смес и разбъркайте до хомогенност. Накрая добавете настъргания пармезан и овкусете на вкус. 
6. В голяма чиния сипете картофеното пюре и направете кладенче в него. Поръсете картофеното пюре с настърган пармезан. В кладенчето поставете задушените агнешки джолани заедно със соса от зеленчуци. Поръсете с нарязани чери домати и магданоз и кориандър.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Сара Ла Фонтейн