Начин на приготвяне:

1. Вземете телешко или говеждо месо от плешка. Нарежете го на парчета и ги сложете в купа. Поръсете ги с брашното и ги оваляйте хубаво в него.
2. Нарежете лука и чесъна. Запържете ги до прозрачност в тенджера с олио и бучка масло. Добавете парчетата месо и разбъркайте докато месото покафенее от всички страни.
3. Нарежете на кубчета тиквичката, моркова и чушката. Доматите разрежете на четвъртинки. Добавете ги в тенджерата.
4. Изсипете червеното вино /или гроздов сок/. Пуснете кубчето бульон /купувайте бульон без консерванти!/ и добавете вода колкото да покрие продуктите. Захлупете, намалете огъня и оставете яхнията да къкри 2 часа.
5. Сварете картофите и направете пюре от тях, като добавите прясно мляко, малко масло и сол. Направете салата от маруля или друг вид зелена салата и я овкусете със сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин.
6. Сервирайте задушеното върху канапе от картофено пюре, гарнирано със зелена салата.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 кг телешко месо
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. масло
  • 1 червена чушка
  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • 4 домата
  • 200 мл червено вино
  • 1 кубче бульон
  • сол и черен пипер

За картофеното пюре:

  • 800 г картофи
  • 200 мл прясно мляко
  • сол и черен пипер

За салатата:

  • 1 маруля
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Свързани рецепти