Задушено
Рецепта от: Принс ван ден Берг
1. Вземете телешко или говеждо месо от плешка. Нарежете го на парчета и ги сложете в купа. Поръсете ги с брашното и ги оваляйте хубаво в него.
2. Нарежете лука и чесъна. Запържете ги до прозрачност в тенджера с олио и бучка масло. Добавете парчетата месо и разбъркайте докато месото покафенее от всички страни.
3. Нарежете на кубчета тиквичката, моркова и чушката. Доматите разрежете на четвъртинки. Добавете ги в тенджерата.
4. Изсипете червеното вино /или гроздов сок/. Пуснете кубчето бульон /купувайте бульон без консерванти!/ и добавете вода колкото да покрие продуктите. Захлупете, намалете огъня и оставете яхнията да къкри 2 часа.
5. Сварете картофите и направете пюре от тях, като добавите прясно мляко, малко масло и сол. Направете салата от маруля или друг вид зелена салата и я овкусете със сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин.
6. Сервирайте задушеното върху канапе от картофено пюре, гарнирано със зелена салата.
2. Нарежете лука и чесъна. Запържете ги до прозрачност в тенджера с олио и бучка масло. Добавете парчетата месо и разбъркайте докато месото покафенее от всички страни.
3. Нарежете на кубчета тиквичката, моркова и чушката. Доматите разрежете на четвъртинки. Добавете ги в тенджерата.
4. Изсипете червеното вино /или гроздов сок/. Пуснете кубчето бульон /купувайте бульон без консерванти!/ и добавете вода колкото да покрие продуктите. Захлупете, намалете огъня и оставете яхнията да къкри 2 часа.
5. Сварете картофите и направете пюре от тях, като добавите прясно мляко, малко масло и сол. Направете салата от маруля или друг вид зелена салата и я овкусете със сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин.
6. Сервирайте задушеното върху канапе от картофено пюре, гарнирано със зелена салата.
Продукти
- 1 глава лук 2 скилидки чесън 1 кг телешко месо 1 с.л. брашно 1 с.л. олио 1 с.л. масло 1 червена чушка 1 тиквичка 1 морков 4 домата 200 мл червено вино 1 кубче бульон сол и черен пиперЗа картофеното пюре:800 г картофи 200 мл прясно мляко сол и черен пиперЗа салатата:1 маруля 1 с.л. балсамов оцет сол и черен пипер зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Принс ван ден Берг
Оранжево ризото с пуйка
Рецепти Принс ван ден Берг
Пакетите на Попай
Рецепти Принс ван ден Берг
Паста с мек рибен сос
Рецепти Принс ван ден Берг
Свински бут в сладко-кисел сос с ориз
Рецепти Принс ван ден Берг
Ризото с фенел
Рецепти Принс ван ден Берг
Риба с броколи и масло с копър
Рецепти Принс ван ден Берг
Пилешки пилаф