Задушени охлюви с чесън, риган и сирене фета
Рецепта от: Киран Джетуа
1. Измийте и подусшете добре тиквичките. /В оригиналната рецепта се използва сорт едра бамя./ Пуснете ги в тенджера с вряща вода и варете 10 минути. Извадете ги, като запазите водата и ги оставете да изстинат. Разрежете ги на половини по дължина и издълбайте вътрешността им.
2. Сложете тенджерата с водата от тиквичките да заври и пуснете в нея охлювите. Добавете оцет и черен пипер, захлупете и варете 25 минути.
3. В купа смесете хлебните трохи с натрошеното сирене.
4. Загрейте тиган, разтопете маслото и запържете в него ситно нарязания чесън заедно с ригана. Добавете малко от водата, в която са се варили охлювите. След това добавете и самите охлюви. Разбъркайте. Накрая добавете хлебните трохи със сиренето и разбъркайте добре.
5. Напълнете издълбаните тиквички със сместа с охлюви.
2. Сложете тенджерата с водата от тиквичките да заври и пуснете в нея охлювите. Добавете оцет и черен пипер, захлупете и варете 25 минути.
3. В купа смесете хлебните трохи с натрошеното сирене.
4. Загрейте тиган, разтопете маслото и запържете в него ситно нарязания чесън заедно с ригана. Добавете малко от водата, в която са се варили охлювите. След това добавете и самите охлюви. Разбъркайте. Накрая добавете хлебните трохи със сиренето и разбъркайте добре.
5. Напълнете издълбаните тиквички със сместа с охлюви.
Продукти
- 250 г охлюви без черупки 4 бейби тиквички 50 г хлебни трохи 150 г сирене фета 3 скилидки чесън 1 с.л. сух риган 100 мл готварска сметана 25 мл бял винен оцет черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Киран Джетуа
Оризови палачинки с патешко и сос
Рецепти Киран Джетуа
Тако със скакалци
Рецепти Киран Джетуа
Скариди с песто
Рецепти Киран Джетуа
Маринована испанска скумрия
Рецепти Киран Джетуа
Матоке шпецле с диви гъби, бамбук и чесън
Рецепти Киран Джетуа
Салата с пушен омар
Рецепти Киран Джетуа
Рагу от заешко с горски плодове и равиоли с тиква и маскарпоне
Рецепти Киран Джетуа
Кнедли със зеленчуци със скариди
Рецепти Киран Джетуа
Вегетарианско чили кон карне
Рецепти Киран Джетуа
Пушена баракуда с картофи и салата от аспержи