Задушени охлюви с чесън, риган и сирене фета
1. Измийте и подусшете добре тиквичките. /В оригиналната рецепта се използва сорт едра бамя./ Пуснете ги в тенджера с вряща вода и варете 10 минути. Извадете ги, като запазите водата и ги оставете да изстинат. Разрежете ги на половини по дължина и издълбайте вътрешността им.
2. Сложете тенджерата с водата от тиквичките да заври и пуснете в нея охлювите. Добавете оцет и черен пипер, захлупете и варете 25 минути.
3. В купа смесете хлебните трохи с натрошеното сирене.
4. Загрейте тиган, разтопете маслото и запържете в него ситно нарязания чесън заедно с ригана. Добавете малко от водата, в която са се варили охлювите. След това добавете и самите охлюви. Разбъркайте. Накрая добавете хлебните трохи със сиренето и разбъркайте добре.
5. Напълнете издълбаните тиквички със сместа с охлюви.

Продукти

  • 250 г охлюви без черупки 4 бейби тиквички 50 г хлебни трохи 150 г сирене фета 3 скилидки чесън 1 с.л. сух риган 100 мл готварска сметана 25 мл бял винен оцет черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички