Задушени наденички
Рецепта от: Гордън Рамзи
1. Поръсете наденичките със сол и черен пипер. Сипете 1-2 с.л. зехтин в широк съд с огнеупорни дръжки и подредете наденичките в него. Запържете ги до златисто, от двете страни и ги извадете в чиния.
2. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Разтопете бучка масло в същия съд и запържете лука в него. Посолете и разбъркайте. Добавете листенцата мащерка и захарта, разбъркайте и гответе 10-15 минути. Добавете разрязаните на четвъртинки гъби. След 2-3 минути добавете оцета.
3. Подредете наденичките върху лука. Залейте с червено вино и оставете да заври. Поставете съдав предварително загрята фурна на 180 градуса за 18-20 минути.
4. За огретена сипете сметаната в тенджера и я затоплете. Обелете и нарежете на много тънки кръгчета картофите. Вареното цвекло също нарежете на тънки кръгчета.
5. Обелете скилидка чесън и я смачкайте леко. Натъркайте с нея дъното и стените на дълбока тавичка. Намажете с масло тавичката. Наредете ред картофи, като застъпвате кръгчетата, поръсете със сол, след това подредете ред червено цвекло, посолете отново. Продължете да редите зеленчуците, като последният ред трябва да е от картофи. Залейте всичко с топлата сметана. Печете огретена в предварително загрята фурна на 180 градуса 1 час.
6. Щом извадите наденичките, поръсете ги с нарязан магданоз. Сервирайте с огретен.
Продукти
- зехтин
- 8 сурови свински наденички
- 2 глави червен лук
- 2 бучки масло
- 1 с.л. мека кафява захар
- 3 стръка мащерка
- 150 г гъби печурки
- 2 с.л. балсамов оцет
- 200 мл червено вино
- 200 мл телешки бульон
- сол и черен пипер
- магданоз
- За огретена:
- 1 скилидка чесън
- масло за намазване
- 750 г картофи
- 500 г сварено червено цвекло
- 500 мл пълномаслена течна сметана
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол