Задушени морски дарове
Рецепта от: Гай Търланд
1. В голяма тенджера сипете бялото вино. Добавете семената фенел, зърната черен пипер, разряната на две люта чушка, обелените скилидки чесън, дафинов лист, стръкове мащерка и шафран. Настържете фино кората на 1 лимон. Оставете виното да заври и когато се редуцира наполовина,д обавете пилешкия бульон.
2. Измийте добре пресни моркови и картофи. Картофите нарежете на едри парчета. Обелете главите лук и ги разрежет на половинки. Щом сместа от вино и бульон заври добавете първо картофите, морковите и лука. След 5 минути добавете царевиците.
3. След 10 минути добавете целите раци. Почистете мидите в черупки. Добавете и тях в бульона. Гответе докато черупките се отворят.
4. Добавете кралските скариди и мидите "Сен-Жак". Гответе ги не повече от 30 секунди, колкото да променят цвета си.
5. Овкусете с морска сол и поставете целия предварително сварен омар. Захлупете тенджерата и оставете за 5 минути. Накрая добавете бучка масло.
6. Постелете хартия за печене на дъното на тава. Нарежете лимоните на резени и ги подредете в нея. След това извадете всички морски дарове и зеленчуци. Омарът разрежете на две, по средата. Поднесете задушените морски дарове с препечен хляб с квас.
Продукти
- 1 литър пилешки бульон
- 750 мл бяло вино
- 2 дафинови листа
- 1 ч.л. семена от резене
- 1 ч.л. зърна черен пипер
- щипка шафран
- 6 лимона
- 4 малки картофа
- 4 скилидки чесън
- 1 червена люта чушка
- 4 черни миди
- 4 бели миди
- 4 миди "Сен-Жак"
- 2 глави лук
- 2 бр. царевица
- 1 връзка мащерка
- 4 кралски скариди
- 2 сини рака
- 1 сварен омар
- 150 г масло
- морска сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол