Начин на приготвяне:
1. Почистете и измийте пресния зелен фасул. Пуснете го във вряща вода за 2-3 минути. След това го изцедете и изплакнете със студена вода.
2. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в тиган с повечко зехтин. Добавете зеления фасул и настържете кората на половин лимон. След това добавете нарязани маслини и разбъркайте. Задушете за 2-3 минути, докато фасулът стане крехък.
3. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете шепа ситно нарязан магданоз и полейте с малко лимонов сок. Сервирайте като гарнитура.
2. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в тиган с повечко зехтин. Добавете зеления фасул и настържете кората на половин лимон. След това добавете нарязани маслини и разбъркайте. Задушете за 2-3 минути, докато фасулът стане крехък.
3. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете шепа ситно нарязан магданоз и полейте с малко лимонов сок. Сервирайте като гарнитура.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
- 600 г зелен фасул
- 0.5 лимон
- настъргана кора и сок
- 3 скилидки чесън
- 3 ч.л. черни маслини без костилка
- сол и черен пипер
- зехтин
- 2 стръка магданоз