Начин на приготвяне:

1. Запечете кимиона и кориандъра в сух тиган. Стрийте ги в хаванче с черния пипер и солта.

2. Нарежете месото на кубчета. Овкусете го със стритите подправки и разбъркайте добре. Оставете го да се маринова за 4-5 часа.

3. Прехвърлете месото в тенджера. Налейте 600 мл вода. Прибавете нарязаната на ситно люта чушка и сока от лайм. Добавете маслото и нарязания на едро лук и гответе на умерен огън под капак, докато месото омекне и остане на мазнина - около 1 час и 30 минути.

4. Измийте ориза много добре. Почистете и нарежете праза, чушките и чесъна. Запържете ги в зехтина. Добавете ориза. Овкусете с ригана, налейте бульона, пуснете дафинов лист, добавете домата, нарязан на кубчета и соевия сос. Оставете да кипне и гответе още около 10 минути. Дръпнете от котлона и оставете още 10 минути под капак.

5. Сервирайте месото с ориза, нарязан пресен кориандър и настърганата кора от лайма.

Продукти

  • 800 г свински врат
  • 2 глави лук
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 лайм
  • 60 г краве масло
  • 0.5 връзка кориандър
  • 0.5 ч.л. семена кимион
  • 0.25 ч.л. зърна кориандър
  • 0.25 ч.л. черен пипер на зърна
  • сол на вкус

За гарниране:

  • 200 г дългозърнест ориз
  • 2 стръка праз
  • 2 зелени чушки
  • 1 скилидка чесън
  • 600 мл пилешки бульон
  • 1 домат
  • 30 мл зехтин
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 дафинов лист
  • 3 с.л. соев сос

Свързани рецепти