Задушен праз с бекон и кашу

Задушен праз с бекон и кашу

Начин на приготвяне:

1. Обелете и разрежете картофите на кубчета. Сварете ги в тенджера с подсолена вода и стрък мащерка. Прецедете ги, махнете мащерката и върнете картофите в тенджерата, захлупете.
2. Нарежете бекона на ивички и ги запържете до хрупкавост в добре загрят тиган.
3. Продупчете на няколко места наденичките с нож и ги поръсете с малко олио. Изпечете ги от двете страни върху добре загрята скара.
4. Разрежете стръковете праз по дължина и измийте хубаво листата. Нарежете праза на тънки полумесеци. Задушете го в дълбок съд с бучка масло.
5. Добавете бучка масло към сварените картофи и ги намачкайте с преса. Добавете яйцата и разбъркайте, те ще се пресекат. В картофеното пюре добавете задушения праз в масло и хрупкавия бекон, без или с мазнината от пърженето. Разбъркайте много хубаво.
6. Сервирайте голяма купчина пюре, а върху него парче печена наденичка. Поръсете с леко запечени ядки кашу.

Продукти

  • 1 кг картофи
  • 200 г масло
  • 2 яйца
  • 2 стръка праз
  • 4 парчета суров бекон
  • 4 сурови наденици
  • 150 г запечено кашу
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти