Задушен праз с бекон и кашу
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и разрежете картофите на кубчета. Сварете ги в тенджера с подсолена вода и стрък мащерка. Прецедете ги, махнете мащерката и върнете картофите в тенджерата, захлупете.
2. Нарежете бекона на ивички и ги запържете до хрупкавост в добре загрят тиган.
3. Продупчете на няколко места наденичките с нож и ги поръсете с малко олио. Изпечете ги от двете страни върху добре загрята скара.
4. Разрежете стръковете праз по дължина и измийте хубаво листата. Нарежете праза на тънки полумесеци. Задушете го в дълбок съд с бучка масло.
5. Добавете бучка масло към сварените картофи и ги намачкайте с преса. Добавете яйцата и разбъркайте, те ще се пресекат. В картофеното пюре добавете задушения праз в масло и хрупкавия бекон, без или с мазнината от пърженето. Разбъркайте много хубаво.
6. Сервирайте голяма купчина пюре, а върху него парче печена наденичка. Поръсете с леко запечени ядки кашу.
2. Нарежете бекона на ивички и ги запържете до хрупкавост в добре загрят тиган.
3. Продупчете на няколко места наденичките с нож и ги поръсете с малко олио. Изпечете ги от двете страни върху добре загрята скара.
4. Разрежете стръковете праз по дължина и измийте хубаво листата. Нарежете праза на тънки полумесеци. Задушете го в дълбок съд с бучка масло.
5. Добавете бучка масло към сварените картофи и ги намачкайте с преса. Добавете яйцата и разбъркайте, те ще се пресекат. В картофеното пюре добавете задушения праз в масло и хрупкавия бекон, без или с мазнината от пърженето. Разбъркайте много хубаво.
6. Сервирайте голяма купчина пюре, а върху него парче печена наденичка. Поръсете с леко запечени ядки кашу.
Продукти
- 1 кг картофи 200 г масло 2 яйца 2 стръка праз 4 парчета суров бекон 4 сурови наденици 150 г запечено кашу сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери