Задушен кейл с червени боровинки

Задушен кейл с червени боровинки

Начин на приготвяне:

1. В тиган със загрят зехтин запържете до омекване нарязаните на ситно лук и чесън. 
2. Добавете нарязаните на тънки ивички листа кейл и фино настърганата портокалова кора. Добавете вода и разбъркайте. Задушете за 2-3 минути.
3. Добавете портокаловия сок и оцета. Поръсете червените боровинки и разбъркайте. гответе още 2 минути.
4. Накрая овкусете със сол и черен пипер и добавете филираните бадеми. Разбъркайте.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 2 глави лук шалот
  • 1 скилидка чесън
  • 30 листа кейл
  • 0.5 портокал
  • настъргана кора
  • 50 мл прясно изцеден портокалов сок
  • 50 мл вода
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 50 г сушени червени боровинки
  • сол и черен пипер
  • 50 г филирани бадеми

Свързани рецепти