1. Разделете жълтъците от белтъците. С помощта на миксер разбийте белтъците с половината захар, до образуването на сняг. 

2. Разбийте жълтъците с останалата захар, докато изсветлеят. В друга купа разбийте крем сиренето с олиото и прясното мляко. Добавете царевичното нишесте и разбитите жълтъци, при непрекъснато разбиване. Накрая, на порции, добавете белтъците, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула. 

3. Загрейте фурната на 150 градуса (с вентилатор). На дъното на фурната поставете тава с вода, за да се образува пара.

4. Намажете с масло вътрешността на 14 алуминиеви формички за мъфини и разпределете сместа, както и нарязаните сушени сливи в тях. Поставете формичките в тава и я поставете върху решетка, по средата на фурната. Налейте гореща вода в тавата и печете кексчетата 50 минути.

5. Извадете кексчетата и ги оставете да изстинат. След това ги поставете в хладилник за 4 часа. Извадете от формичките и сервирайте.

Продукти

  • 190 г крем сирене 3 яйца 30 мл олио 60 мл прясно мляко 30 г царевично нишесте 120 г пудра захар 100 г сушени сливи масло за намазване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички