Фин чийзкейк с крем-сирене и почти без брашно, гарниран с пресни плодове.

1. За японски дунапренен чийзкейк сипете в една купа 3 пръста гореща вода. Поставете втора купа в нея, в която сте сложили крема сиренето. Разбъркайте с помощта на тел. Добавете жълтъците и разбийте отново до хомогенност. Добавете 60 г захар и разбъркайте.

2. В тенджерка разтопете маслото на слаб огън. Към разтопеното масло добавете сметаната и изчакайте да се затопли. Добавете топлата смес на тънка струйка към сместа с крема сирене при непрекъснато разбъркване.

3. В купичка смесете фино брашно и нишестето. Пресейте ги през фина цедка направо върху сместа и разбъркайте до хомогенност.

4. В отделна купа, с помощта на миксер, разбийте шестте белтъка, като малко по малко добавяте 60 г захар. Разбийте до образуването на меки връхчета.

5. Извадете купата със сместа за чийзкейк от купата с топлата вода. Добавете фино настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Малко по малко добавете разбитите белтъци към сместа, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула.

6. Намаслете дъното на дълбока кръгла форма /диаметър до 20 см/ и поставете кръг от хартия за печене на дъното и. Изсипете сместа внимателно. Поставете формата в голяма тава, на дъното на която сте постлали кухненска салфетка или кърпа. Налейте 400 мл гореща вода и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 18 минути. След това намалете температурата на 140 градуса и печете още 20 минути.

7. Обърнете изпечения японски чийзкейк върху плота и отстранете хартията за печене. Поставете чийзкейка върху поднос. Поръсете с пудра захар и украсете със сезонни плодове.

японски чийзкейк

японски дунапренен чийзкейк { "@context": "http://schema.org/", "@type": "Recipe", "name": "японски чийзкейк", "image": "http://ficmedia.fichub.com/24kitchen_bg_bg/custom_content/yaponski-chiyzkeyk.jpg", "description": "Фин чийзкейк с крем-сирене и почти без брашно, гарниран с пресни плодове", "author": { "@type": "Organization", "name": "24Kitchen" }, "prepTime": "PT10M", "cookTime": "PT40M", "totalTime": "PT50M" }

Продукти

  • 250 г крем сирене
  • 6 яйца
  • 120 г фина кристална захар
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 60 г масло
  • 100 мл течна сметана
  • 60 г брашно
  • 20 г нишесте
  • За декорация:
  • сезонни плодове
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички