Японски памучен чийзкейк
Рецепта от: Божана Кацарова
Фин чийзкейк с крем-сирене и почти без брашно, гарниран с пресни плодове.
1. За японски дунапренен чийзкейк сипете в една купа 3 пръста гореща вода. Поставете втора купа в нея, в която сте сложили крема сиренето. Разбъркайте с помощта на тел. Добавете жълтъците и разбийте отново до хомогенност. Добавете 60 г захар и разбъркайте.
2. В тенджерка разтопете маслото на слаб огън. Към разтопеното масло добавете сметаната и изчакайте да се затопли. Добавете топлата смес на тънка струйка към сместа с крема сирене при непрекъснато разбъркване.
3. В купичка смесете фино брашно и нишестето. Пресейте ги през фина цедка направо върху сместа и разбъркайте до хомогенност.
4. В отделна купа, с помощта на миксер, разбийте шестте белтъка, като малко по малко добавяте 60 г захар. Разбийте до образуването на меки връхчета.
5. Извадете купата със сместа за чийзкейк от купата с топлата вода. Добавете фино настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Малко по малко добавете разбитите белтъци към сместа, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула.
6. Намаслете дъното на дълбока кръгла форма /диаметър до 20 см/ и поставете кръг от хартия за печене на дъното и. Изсипете сместа внимателно. Поставете формата в голяма тава, на дъното на която сте постлали кухненска салфетка или кърпа. Налейте 400 мл гореща вода и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 18 минути. След това намалете температурата на 140 градуса и печете още 20 минути.
7. Обърнете изпечения японски чийзкейк върху плота и отстранете хартията за печене. Поставете чийзкейка върху поднос. Поръсете с пудра захар и украсете със сезонни плодове. { "@context": "http://schema.org/", "@type": "Recipe", "name": "японски чийзкейк", "image": "http://ficmedia.fichub.com/24kitchen_bg_bg/custom_content/yaponski-chiyzkeyk.jpg", "description": "Фин чийзкейк с крем-сирене и почти без брашно, гарниран с пресни плодове", "author": { "@type": "Organization", "name": "24Kitchen" }, "prepTime": "PT10M", "cookTime": "PT40M", "totalTime": "PT50M" }
Продукти
- 250 г крем сирене
- 6 яйца
- 120 г фина кристална захар
- 0.5 лимон
- настъргана кора и сок
- 60 г масло
- 100 мл течна сметана
- 60 г брашно
- 20 г нишесте
- За декорация:
- сезонни плодове
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско