Яйчен крем с индийски подправки

Продукти

  • 1 литър прясно мляко 250 грам захар 1 шушулка ванилия 1 брой пръчка канела 5 брой жълтъци 50 грам ягоди 50 грам къпини 50 грам боровинки 50 грам малини брой листа мента 1 чаена лъжица гарам масала

Начин на приготвяне:

  • 1. Сложете млякото в тенджера. Остържете вътрешността на шушулката ванилия и я добавете заедно с пръчката канела, захарта и гарам масалата. Млякото трябва да ври около 20 минути. След това оставете млякото да изстине и го прецедете. 2. Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците не се използват. 3. Разбийте жълтъците докато си променят цвета и се сгъстят. След това на тънка струйка добавете млякото. 4. Сложете формички за крем в тава и налейте вода до средата на купичките. 5. Единият вариант е да сложите от яйчената смес и когато е готов крема да го гарнирате с гор

Свързани рецепти

Виж всички