Яйчен крем с индийски подправки

Яйчен крем с индийски подправки

Подготовка

1. Сложете млякото в тенджера. Остържете вътрешността на шушулката ванилия и я добавете заедно с пръчката канела, захарта и гарам масалата. Млякото трябва да ври около 20 минути. След това оставете млякото да изстине и го прецедете. 2. Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците не се използват. 3. Разбийте жълтъците докато си променят цвета и се сгъстят. След това на тънка струйка добавете млякото. 4. Сложете формички за крем в тава и налейте вода до средата на купичките. 5. Единият вариант е да сложите от яйчената смес и когато е готов крема да го гарнирате с гор

Продукти

  • 1 литър прясно мляко
  • 250 грам захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 брой пръчка канела
  • 5 брой жълтъци
  • 50 грам ягоди
  • 50 грам къпини
  • 50 грам боровинки
  • 50 грам малини
  • брой листа мента
  • 1 чаена лъжица гарам масала

Свързани рецепти