Яйчен крем с индийски подправки
Продукти
- 1 литър прясно мляко 250 грам захар 1 шушулка ванилия 1 брой пръчка канела 5 брой жълтъци 50 грам ягоди 50 грам къпини 50 грам боровинки 50 грам малини брой листа мента 1 чаена лъжица гарам масала
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете млякото в тенджера. Остържете вътрешността на шушулката ванилия и я добавете заедно с пръчката канела, захарта и гарам масалата. Млякото трябва да ври около 20 минути. След това оставете млякото да изстине и го прецедете. 2. Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците не се използват. 3. Разбийте жълтъците докато си променят цвета и се сгъстят. След това на тънка струйка добавете млякото. 4. Сложете формички за крем в тава и налейте вода до средата на купичките. 5. Единият вариант е да сложите от яйчената смес и когато е готов крема да го гарнирате с гор
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене