Начин на приготвяне:

1. В дълбока тенджера задушете нарязаните чесън и лук.
2. Изберете твърди грудки фенхел. Изрежете отдолу и отгоре, където са били стеблата, а после и сърцевината на фенхела. Нарежете го на едри парчета и ги добавете в тенджерата.
3. След това сложете и доматите, нарязани на кубчета. Същото направете и с измитите небелени пресни картофи. Ако са дребни, ги сложете целите, а ако са по-едри, ги срежете наполовина. Добавете бялото вино и щом се изпари алкохола долейте вода. Картофите трябва да са покрити. Пуснете и кубче бульон.
4. Овкусете с черен пипер и дафинов лист и захлупете. Зеленчуците трябва да врат около 20 минути.
5. Нарежете филето от сьомга на парчета и подмажете с мазнина от страната на кожата. Изпечете сьомгата на скара или в грил-тиган - откъм страната на кожата за около 4 минути, а от другата за 2 мин.
6. Сгъстете соса на зеленчуците като разбъркате предварително малко царевично брашно със студена вода и го изсипете в тенджерата. Разбъркайте и изчакайте да заври.
7. Сервирайте топли зеленчуци с печена хрупкава сьомга.

Продукти

  • 500 г резене /фенхел/
  • 250 г домати
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • слънчогледово олио
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 1 дафинов лист
  • царевично брашно
  • брой сол и черен пипер
  • 400 г сьомга
  • 100 мл бяло вино
  • 300 г картофи

Свързани рецепти