Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Яхния с резене и сьомга на скара

категория 0/5
1. В дълбока тенджера задушете нарязаните чесън и лук.
2. Изберете твърди грудки фенхел. Изрежете отдолу и отгоре, където са били стеблата, а после и сърцевината на фенхела. Нарежете го на едри парчета и ги добавете в тенджерата.
3. След това сложете и доматите, нарязани на кубчета. Същото направете и с измитите небелени пресни картофи. Ако са дребни, ги сложете целите, а ако са по-едри, ги срежете наполовина. Добавете бялото вино и щом се изпари алкохола долейте вода. Картофите трябва да са покрити. Пуснете и кубче бульон.
4. Овкусете с черен пипер и дафинов лист и захлупете. Зеленчуците трябва да врат около 20 минути.
5. Нарежете филето от сьомга на парчета и подмажете с мазнина от страната на кожата. Изпечете сьомгата на скара или в грил-тиган - откъм страната на кожата за около 4 минути, а от другата за 2 мин.
6. Сгъстете соса на зеленчуците като разбъркате предварително малко царевично брашно със студена вода и го изсипете в тенджерата. Разбъркайте и изчакайте да заври.
7. Сервирайте топли зеленчуци с печена хрупкава сьомга.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен