Яхния от пиле с бира

Яхния от пиле с бира

Начин на приготвяне:

Разчленете пилето така, че да използвате от него краката, бедрата и гърдите му.
В дълбока тенджера с малко мазнина сложете пилето първо откъм кожата и го запържете за кратко. Добавете и малко бира. След това извадете пилето и го оставете настрана. Като поизстине отделете месото от костите.
В същата мазнина сложете нарязаните лук и чесън и чушки да се запържат. Смачкайте зърна пипер и ги добавете заедно с подправките. Може да добавите и люта чушчица. След това добавете останалата бира и малко пилешки бульон. Върнете пилето в тенджерата, налейте останалия бульон и захлупете. Така ястието ври на слаб огън 1 час и 30 минути.
Добавете нарязаните картофи и измитата леща и ги оставете да врат около 15-20 минути. Те играят ролята на сгъстители.
Сервирайте ястието, поръсено с нарязан пресен кориандър.

Продукти

  • 6 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 4 стръка магданоз
  • 6 бр. зърна черен пипер
  • 4 бр. картофи
  • 1 бр. пиле
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 ч.л. чили на прах
  • 2 литра пилешки бульон
  • 200 мл бира
  • 2 бр. червени чушки
  • 200 г зелена леща
  • сол и пипер

Свързани рецепти