Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ягодови канцонети

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. С бъркалка разбъркайте на крем маслото със захарта. Прибавете яйцето и ванилията. Смесете брашното с лешниците, прибавете го към маслото и бързо омесете меко тесто.
  2. Prev2/5Next

    2. Сложете по едно топче колкото орех в малки формички за тарталети. С пръсти равномерно разстелете тестото по дъното и стените на формите. Надупчете основата на тестото с вилица и изпечете маслените кошнички в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване.
  3. Prev3/5Next

    3. За крема сварете за няколко минути сока и кората на лимона заедно със захарта. В друг съд разбийте яйцата. Към тях сипете малко от горещата лимонова смес, за да ги темперирате. Разбъркайте и ги добавете към горещия лимонов сок.
  4. Prev4/5Next

    4. Варете крема като бъркате непрекъснато. Опитайте на вкус. Ако не е достатъчно сладък, добавете още захар. Когато започне да лепне по лъжицата, кремът е готов. Махнете от огъня и претрийте през сито, за да стане максимално гладък. Охладете го добре и го смесете с разбитото на пяна масло.
  5. Prev5/5Next

    5. Сипете по малко крем в маслените кошнички и гарнирайте с ягоди. За блясък намажете плодовете с леко затоплено ягодово желе.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли