Ягодови канцонети

Ягодови канцонети

Подготовка

1. С бъркалка разбъркайте на крем маслото със захарта. Прибавете яйцето и ванилията. Смесете брашното с лешниците, прибавете го към маслото и бързо омесете меко тесто. 2. Сложете по едно топче колкото орех в малки формички за тарталети. С пръсти равномерно разстелете тестото по дъното и стените на формите. Надупчете основата на тестото с вилица и изпечете маслените кошнички в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване. 3. За крема сварете за няколко минути сока и кората на лимона заедно със захарта. В друг съд разбийте яйцата. Към тях сипете ма

Продукти

За тестото:

  • 150 г меко масло
  • 100 г пудра захар
  • 1 яйце
  • 1 пакетче ванилия
  • 200 г брашно
  • 70 г фино смлени печени лешници

За крема:

  • 100 мл прецеден пресен лимонов сок
  • 80 мл вода
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 150 г захар
  • 2 пакетчета ванилия
  • 4 яйца
  • 240 г меко масло
  • 100 г пресни ягоди
  • 100 г затоплени ягодово желе или конфитюр

Свързани рецепти