Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ягодов пай

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Разбъркайте маслото със захарта. Прибавете яйцето и подправките. С брашното бързо омесете меко тесто. Оставете го в хладилник за 30 мин.
  2. Prev2/5Next

    2. Разточете тестото на малки части върху хартия за печене, леко поръсена с малко брашно.
  3. Prev3/5Next

    3. Подгответе си ролки от кухненска хартия.
    4. Нарежете си ленти с широчина 4-5 см. Увийте лентите около ролките с алуминиево фолио, като оставите разстояние между тях.
    5. Загрейте фурната на 170 градуса. Подредете цилиндрите в тава, покрита с хартия за печене и изпечете до порозовяване.Извадете изпечените ролки внимателно от тръбичките и ги оставете да се охладят.
  4. Prev4/5Next

    6. Разбъркайте сметаната със захарта и ванилията. Добавете разтворения на водна баня желатин. Оставете крема да се стегне леко в хладилника.
  5. Prev5/5Next

    7. Напълнете ролките с крем и парченца ягоди.
    Сервирайте пая поръсен с пудра захар и гарниран с ягоди.
категория 0/5
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли