Ягодов чийзкейк

1. Натрошете бисквитите и ги залейте с разтопеното масло. Смесете ги с ръце. Намажете дъното на кръгла форма за печене с масло и го покрийте с парче хартия за печене. Изсипете бисквитите с маслото и хубаво ги притиснете към дъното.
2. Остържете семената на ванилията и ги смесете с всички останали продукти с помощта на кухненски робот или миксер. /Може да използвате смес от извара и крема сирене или рикота и крема сирене./ Излейте сместа върху основата от бисквити.
3. Печете чийзкейка 1 час в предварително загрята на 130 градуса фурна. След това оставете чийзкейка хубаво да изстине и го охладете за няколко часа в хладилник.
4. В тенджерка загрейте за малко конфитюра и след като го дръпнете от котлона добавете към него почистените и нарязаните на четвъртинки ягоди. Разбъркайте.
5. Поднесете парче чийзкейк, залято с ягодов топинг.

Продукти

  • 200 г маслени бисквити
  • 80 г масло
  • 900 г крем сирене
  • 1 шушулка ванилия
  • 250 г захар
  • 115 г заквасена сметана
  • 5 бр. яйца
  • 30 г брашно
  • За топинга:
  • 250 г конфитюр от ягоди
  • 1 ч.ч. пресни ягоди

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички