Ягодов чийзкейк
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Натрошете бисквитите и ги залейте с разтопеното масло. Смесете ги с ръце. Намажете дъното на кръгла форма за печене с масло и го покрийте с парче хартия за печене. Изсипете бисквитите с маслото и хубаво ги притиснете към дъното.
2. Остържете семената на ванилията и ги смесете с всички останали продукти с помощта на кухненски робот или миксер. /Може да използвате смес от извара и крема сирене или рикота и крема сирене./ Излейте сместа върху основата от бисквити.
3. Печете чийзкейка 1 час в предварително загрята на 130 градуса фурна. След това оставете чийзкейка хубаво да изстине и го охладете за няколко часа в хладилник.
4. В тенджерка загрейте за малко конфитюра и след като го дръпнете от котлона добавете към него почистените и нарязаните на четвъртинки ягоди. Разбъркайте.
5. Поднесете парче чийзкейк, залято с ягодов топинг.
Продукти
- 200 г маслени бисквити
- 80 г масло
- 900 г крем сирене
- 1 шушулка ванилия
- 250 г захар
- 115 г заквасена сметана
- 5 бр. яйца
- 30 г брашно
- За топинга:
- 250 г конфитюр от ягоди
- 1 ч.ч. пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене