Ягоди в шоколад
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тези потопени в бял шоколад ягоди представляват произведение на кулинарното изкуство.
Продукти
- 12 големи ягоди
- 500 г бял шоколад (32% какаово масло)
- ¼ ч.л. жълта маслено разтворима боя на прах
Начин на приготвяне:
- 1. Нарязаният или на капки шоколад сипете в касерола и загрейте на умерен огън, докато 50% от него се разтопят, а останалите 50% са все още в твърдо състояние.
- 2. Разпределете шоколада в две купи. В едната добавете боята и разбъркайте енергично, докато целият шоколад се разтопи и стане гладък и лъскав. Разбъркайте енергично и шоколада в другата купа, също докато целият шоколад се разтопи. Така двете части шоколад са темперирани.
- 3. Измийте и подсушете ягодите без да отстранявате листенцата им. Оставете ги на стайна температура.
- 4. Потопете половината ягоди в белия шоколад, а другата половина – в жълтия. Подредете ги върху лист хартия за печене.
- 5. В две малки фунийки от хартия за печене сипете от двата вида шоколад. Отрежете краищата на фунийките много тънко. Шприцовайте жълти точки върху обвитите в бял шоколад ягоди и бели – върху обвитите в жълт шоколад. Оставете ягодите на стайна температура за 10-15 минути преди да ги поднесете. Консумирайте в рамките на деня.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Поширани круши с крамбъл и карамелен сос
Рецепти Том Керидж
Печени на скара нектарини
Рецепти Лука Чиано
Смокини с прошуто и горгонзола
Рецепти Нико Рейнолдс
Карамелизиран бананов сплит с кокосов крем
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова торта за рожден ден
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Кирстен Тиболс
Лесна шоколадова паста за моделиране
Рецепти Кирстен Тиболс
Швейцарско шоколадово руло