Тези потопени в бял шоколад ягоди представляват произведение на кулинарното изкуство.

Продукти

  • 12 големи ягоди
  • 500 г бял шоколад (32% какаово масло)
  • ¼ ч.л. жълта маслено разтворима боя на прах

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарязаният или на капки шоколад сипете в касерола и загрейте на умерен огън, докато 50% от него се разтопят, а останалите 50% са все още в твърдо състояние.
  • 2. Разпределете шоколада в две купи. В едната добавете боята и разбъркайте енергично, докато целият шоколад се разтопи и стане гладък и лъскав. Разбъркайте енергично и шоколада в другата купа, също докато целият шоколад се разтопи. Така двете части шоколад са темперирани.
  • 3. Измийте и подсушете ягодите без да отстранявате листенцата им. Оставете ги на стайна температура.
  • 4. Потопете половината ягоди в белия шоколад, а другата половина – в жълтия. Подредете ги върху лист хартия за печене.
  • 5. В две малки фунийки от хартия за печене сипете от двата вида шоколад. Отрежете краищата на фунийките много тънко. Шприцовайте жълти точки върху обвитите в бял шоколад ягоди и бели – върху обвитите в жълт шоколад. Оставете ягодите на стайна температура за 10-15 минути преди да ги поднесете. Консумирайте в рамките на деня.

Свързани рецепти

Виж всички