Ябълкови трохи

Ябълкови трохи

Начин на приготвяне:

На силно загрят котлон се поставя тиган. Когато той загрее се изсипва захарта, за да се получи златист карамел. Ябълките предварително са нарязани на кубчета 2 х 2 см. Добавят се към карамела и се бъркат, докато придобият цвета на карамела и започват да омекват. Добавя се нишестето размито в сока от лимон. Прибавя се и щипка канела.
Тесто
Продуктите се смесват така, че да се получи хомогенна смес. Тестото се поставя в хладилник за 24 часа. Тестото се разстила в намазнена и поръсена с брашно форма за тарта. Пече се на 180 градуса, докато тестото побелее. Изважда се от фурната, изсипва се пълнежа. Отгоре се слагат трохите. Допича се.
Трохите се приготвят като в робот се слагат всички сухи съставки. Накрая на тънка струйка се излива разтопеното масло, докато се образуват трохи.

Продукти

За пълнежа

  • 300 г захар
  • 500 г зелени ябълки
  • 5 г нишесте
  • 5 мл сок от лимон
  • 1 щипка канела на прах

За тестото

  • 300 г брашно
  • 300 г масло
  • 150 г захар
  • 2 яйца
  • 2 капки есенция от ванилия

За трохите

  • 100 г брашно
  • 100 г ядки
  • 100 г захар
  • 5 г бакпулвер
  • 100 г разтопено масло

Свързани рецепти