Ябълкови трохи
На силно загрят котлон се поставя тиган. Когато той загрее се изсипва захарта, за да се получи златист карамел. Ябълките предварително са нарязани на кубчета 2 х 2 см. Добавят се към карамела и се бъркат, докато придобият цвета на карамела и започват да омекват. Добавя се нишестето размито в сока от лимон. Прибавя се и щипка канела.
Тесто
Продуктите се смесват така, че да се получи хомогенна смес. Тестото се поставя в хладилник за 24 часа. Тестото се разстила в намазнена и поръсена с брашно форма за тарта. Пече се на 180 градуса, докато тестото побелее. Изважда се от фурната, изсипва се пълнежа. Отгоре се слагат трохите. Допича се.
Трохите се приготвят като в робот се слагат всички сухи съставки. Накрая на тънка струйка се излива разтопеното масло, докато се образуват трохи.

Продукти

  • За пълнежа300 г захар 500 г зелени ябълки 5 г нишесте 5 мл сок от лимон 1 щипка канела на прахЗа тестото300 г брашно 300 г масло 150 г захар 2 яйца 2 капки есенция от ванилияЗа трохите100 г брашно 100 г ядки 100 г захар 5 г бакпулвер 100 г разтопено масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички