Ябълкови трохи
На силно загрят котлон се поставя тиган. Когато той загрее се изсипва захарта, за да се получи златист карамел. Ябълките предварително са нарязани на кубчета 2 х 2 см. Добавят се към карамела и се бъркат, докато придобият цвета на карамела и започват да омекват. Добавя се нишестето размито в сока от лимон. Прибавя се и щипка канела.
Тесто
Продуктите се смесват така, че да се получи хомогенна смес. Тестото се поставя в хладилник за 24 часа. Тестото се разстила в намазнена и поръсена с брашно форма за тарта. Пече се на 180 градуса, докато тестото побелее. Изважда се от фурната, изсипва се пълнежа. Отгоре се слагат трохите. Допича се.
Трохите се приготвят като в робот се слагат всички сухи съставки. Накрая на тънка струйка се излива разтопеното масло, докато се образуват трохи.
Тесто
Продуктите се смесват така, че да се получи хомогенна смес. Тестото се поставя в хладилник за 24 часа. Тестото се разстила в намазнена и поръсена с брашно форма за тарта. Пече се на 180 градуса, докато тестото побелее. Изважда се от фурната, изсипва се пълнежа. Отгоре се слагат трохите. Допича се.
Трохите се приготвят като в робот се слагат всички сухи съставки. Накрая на тънка струйка се излива разтопеното масло, докато се образуват трохи.
Продукти
- За пълнежа300 г захар 500 г зелени ябълки 5 г нишесте 5 мл сок от лимон 1 щипка канела на прахЗа тестото300 г брашно 300 г масло 150 г захар 2 яйца 2 капки есенция от ванилияЗа трохите100 г брашно 100 г ядки 100 г захар 5 г бакпулвер 100 г разтопено масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене