Ябълкови тригуни
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Накиснете стафидите в малко ром за 10-15 минути.
2. Обелете ябълките. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в купа.
3. Смесете захарта с канелата, за да получите канелена захар. Изсипете 1/3 от нея при ябълките, а останалата сипете в чиния.
4. Добавете към ябълките прецедените стафиди и нишестето /или малко натрошен сухар/. Настържете лимонова кора. Разбъркайте.
5. Работете със студено бутер тесто. Нарежете го на квадрати с приблизителни размери 10х10 см. Намажете с четчица и вода краищата на всеки квадрат, поставете от плънката в него и го захлупете във формата на триъгълник. Притиснете краищата с пръсти и намажете тригуната и отгоре с вода. Потопете всяка тригуна в канелената захар и изтръскайте леко. Наредете тригуните в тава, постлана с хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 25 минути.
2. Обелете ябълките. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в купа.
3. Смесете захарта с канелата, за да получите канелена захар. Изсипете 1/3 от нея при ябълките, а останалата сипете в чиния.
4. Добавете към ябълките прецедените стафиди и нишестето /или малко натрошен сухар/. Настържете лимонова кора. Разбъркайте.
5. Работете със студено бутер тесто. Нарежете го на квадрати с приблизителни размери 10х10 см. Намажете с четчица и вода краищата на всеки квадрат, поставете от плънката в него и го захлупете във формата на триъгълник. Притиснете краищата с пръсти и намажете тригуната и отгоре с вода. Потопете всяка тригуна в канелената захар и изтръскайте леко. Наредете тригуните в тава, постлана с хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 25 минути.
Продукти
- 1 лист бутер тесто 100 г стафиди ром 3 големи ябълки 70 г захар 2 с.л. канела 1 с.л. царевично нишесте 1 лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад