Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ябълкови тригуни

категория 0/5
1. Накиснете стафидите в малко ром за 10-15 минути.
2. Обелете ябълките. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в купа.
3. Смесете захарта с канелата, за да получите канелена захар. Изсипете 1/3 от нея при ябълките, а останалата сипете в чиния.
4. Добавете към ябълките прецедените стафиди и нишестето /или малко натрошен сухар/. Настържете лимонова кора. Разбъркайте.
5. Работете със студено бутер тесто. Нарежете го на квадрати с приблизителни размери 10х10 см. Намажете с четчица и вода краищата на всеки квадрат, поставете от плънката в него и го захлупете във формата на триъгълник. Притиснете краищата с пръсти и намажете тригуната и отгоре с вода. Потопете всяка тригуна в канелената захар и изтръскайте леко. Наредете тригуните в тава, постлана с хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 25 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен