Начин на приготвяне:
1. Накиснете стафидите в малко ром за 10-15 минути.
2. Обелете ябълките. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в купа.
3. Смесете захарта с канелата, за да получите канелена захар. Изсипете 1/3 от нея при ябълките, а останалата сипете в чиния.
4. Добавете към ябълките прецедените стафиди и нишестето /или малко натрошен сухар/. Настържете лимонова кора. Разбъркайте.
5. Работете със студено бутер тесто. Нарежете го на квадрати с приблизителни размери 10х10 см. Намажете с четчица и вода краищата на всеки квадрат, поставете от плънката в него и го захлупете във формата на триъгълник. Притиснете краищата с пръсти и намажете тригуната и отгоре с вода. Потопете всяка тригуна в канелената захар и изтръскайте леко. Наредете тригуните в тава, постлана с хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 25 минути.
2. Обелете ябълките. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в купа.
3. Смесете захарта с канелата, за да получите канелена захар. Изсипете 1/3 от нея при ябълките, а останалата сипете в чиния.
4. Добавете към ябълките прецедените стафиди и нишестето /или малко натрошен сухар/. Настържете лимонова кора. Разбъркайте.
5. Работете със студено бутер тесто. Нарежете го на квадрати с приблизителни размери 10х10 см. Намажете с четчица и вода краищата на всеки квадрат, поставете от плънката в него и го захлупете във формата на триъгълник. Притиснете краищата с пръсти и намажете тригуната и отгоре с вода. Потопете всяка тригуна в канелената захар и изтръскайте леко. Наредете тригуните в тава, постлана с хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 25 минути.
Продукти
- 1 лист бутер тесто
- 100 г стафиди
- ром
- 3 големи ябълки
- 70 г захар
- 2 с.л. канела
- 1 с.л. царевично нишесте
- 1 лимон